100% online assessment en selectie

Inmiddels zijn de maatregelen om het Coronavirus in te dammen alweer een tijdje van kracht. We hebben de afgelopen periode veel contact gehad met klanten over de vraag: hoe kom ik tot een 100% online assessment of selectietraject?

Assessmentportal

Met ons assessmentportal  bied je om te beginnen kandidaten en adviseurs een complete online omgeving voor het gehele selectie of assessmenttraject. Van intake tot en het met toestemming doorsturen van het eindresultaat naar de opdrachtgever. Ook bij selectietrajecten wordt een kandidaat online ontvangen met persoonlijke video’s en een stapsgewijze begeleiding.

eAssessments en opdrachten

We merken verder dat er ten opzichte van offline oefeningen en opdrachten, effectieve  eAssessments en online opdrachten in te zetten zijn als alternatief. Denk aan Situational Judgement Tests, Game-based assessments, video-pitches en schrijfopdrachten.

Tenslotte hebben we de afgelopen weken hard gewerkt om voor de onderdelen die eigenlijk altijd op locatie worden gedaan, toch een volwaardig online alternatief te bieden. Het selectie-interview en het rollenspel via live-video. Voor assessmentonderdelen onder toezicht, zoals een capaciteitentest, online surveillance.

Online video

De online video-oplossing in ons platform is, in tegenstelling tot de grote algemene video-tools, specifiek ontwikkeld voor de selectie-context. Zo kunnen interviewscripts worden geüpload, criteria worden gescoord en aantekeningen worden gemaakt. Het gesprek kan worden opgenomen en teruggekeken. Naast de interviewer of rollenspeler en kandidaat, kunnen ook ‘meekijkers’ worden uitgenodigd voor het gesprek. Ook is het mogelijk video-oefeningen aan te bieden aan kandidaten, waarop zij moeten reageren. Dit is een meer gestandaardiseerde vorm van video-assessment.

Online surveillance

Bij de oplossing voor online surveillance worden kandidaten gevraagd om zich te identificeren, hun scherm, webcam en microfoon te delen voor opname. Deze bronnen worden geanalyseerd, deels geautomatiseerd, deels door ‘surveillanten’. Binnen 24u ontvang je een rapport over de afname. Zijn er geen incidenten gevonden, dan is er groen licht. Zijn er toch incidenten waargenomen, dan kunnen deze met tijdstempels in de opname worden teruggekeken, om daar vanuit te bepalen of het een legitieme afname is geweest.

Beide nieuwe onderdelen zijn geïntegreerd in het ons platform, dus met een goede candidate-experience. We bieden dit aan samen met twee Nederlandse partners, die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) serieus nemen. Iets wat, ondanks de haast waarmee nu trajecten volledig online moeten, niet over het hoofd gezien moet worden!

Meedenken

Heb je een vraag over, of uitdaging bij het 100% online maken van jouw assessment of selectietraject? We delen onze ervaring graag met je. Neem vooral contact op met Jaap Jan van Assen via support@eelloo.nl of via 088 100 47 77.

Scroll naar boven