Op zoek hoe je Agile / Opgavegericht werken moet aanpakken?

Veel organisaties willen hun wendbaarheid vergroten om daarmee beter voorbereid te zijn op de onvoorspelbare toekomst. De Corona-crisis heeft ons allemaal laten zien dat het aanbod van werk en de behoefte aan mensen met bepaalde skills in korte tijd kan veranderen. Zicht op het werk dat er ligt en inzicht in al het (potentieel) talent in je organisatie is in deze tijd cruciaal.

Een ander vraagstuk dat speelt bij veel organisaties is hoe het werken vanuit de bedoeling in de praktijk kan worden gebracht. Het verbinden van de doelen/opgaven van de organisatie aan de talenten en persoonlijke doelen en drijfveren van de mensen die er werken klinkt mooi, maar hoe te beginnen?

Hoe zorg je voor een organisatie waar medewerkers het werk oppakken dat bij hen past als functiekaders meer worden loslaten? En hoe zorg je dat mensen de regie pakken over hun eigen ontwikkeling en inzet zodat ze van waarde blijven voor zichzelf en voor de organisatie?

Voor deze vragen heeft eelloo een aanpak ontwikkeld, om stap voor stap handen en voeten te geven aan Agile / Opgavegericht werken. Bekijk hier het korte introductiefilmpje. Of download onze aanpak.

Agile/opgavegericht organiseren

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact op met Inge (i.nispen@eelloo.nl) of Jaap Jan (j.assen@eelloo.nl) of via 088 - 1004 700.

Scroll naar boven