Anders kijken naar mensen: zicht op verborgen potentieel

Er is meer talent dan je denkt. Vaar daarom niet eenzijdig op een managementoordeel, maar nodig medewerkers uit om zich in een omgekeerde vlootschouw te presenteren met hun persoonlijke verhaal, brede talenten en skills.

De uitkomst van de traditionele vlootschouw is vaak teleurstellend

Om zicht te krijgen op de toekomstige afstemming tussen mens en werk, wordt vaak een strategische personeelsplanning (SPP) ingezet. Onbedoeld krijg je dan een dubbele scopebeperking. Namelijk: eenzijdige gerichtheid op succession planning van key posities én eenzijdig kijken door de bril van het functiehuis en de manager die het functioneren van medewerkers beoordeelt. De juiste talenten voor de toekomst vind je dan niet. Aanwezig talent wordt over het hoofd gezien en de blik gaat te snel naar buiten.

Zicht op potentieel en ambities

Met RH Talentmanagement krijg je zicht op potentieel en ambities én inzicht in mogelijkheden om deze aan te wenden. Medewerkers onderbouwen hun talentprofiel met bewijzen zoals feedback uit de directe werkomgeving – inclusief het beeld van de klant of leidinggevende. Zo maak je ongekende talenten en ambities zichtbaar.

Nodig medewerkers uit zich met hun talent te verbinden aan de organisatiedoelen

Vraag medewerkers welke bijdrage zij willen leveren aan de organisatiedoelen. De functie staat dan niet langer centraal. De focus komt te liggen bij de betekenis, het potentieel en de drive van de persoon. De medewerker zal zijn of haar profiel alleen willen delen in een win-winsituatie. Ook ontstaat er een echte co-productie tussen medewerkers en management bij het realiseren van gezamenlijke waarden. Profielen worden hierdoor ongekend verrijkt.

Wat levert RH Talentmanagement jouw organisatie op?

  • Zicht op de talenten, drijfveren en skills van mensen.
  • Zicht op het daadwerkelijke potentieel in je organisatie.
  • Zicht op het (persoonlijke) leiderschap in je organisatie.
  • Zicht op alle medewerkers die klaar zijn voor een volgende stap of leerervaringen. Zij maken zich vindbaar op hun kennis en ervaring.

Benieuwd naar de combinatie van offline en online interventies om zicht te krijgen op verborgen poteniteel? Ga naar RH Talentmanagement en download daar de eelloo Talentplannen op individu, team en organisatieniveau.

Ook meer zicht krijgen op het verborgen potentieel?

Jaap Jan van Assen vertelt je graag hoe.
088-1004700

Scroll naar boven