digitale transformatie

Digitale transformatie: mens & verhaal

Simone Heidema beschrijft in haar opinie stuk in het FD van 28 november heel mooi dat:

"Een succesvolle transformatie in de digitale wereld is afhankelijk van drie kritische factoren:

1. Kennis van nieuwe technologie. -> krijgt veel aandacht.

2.  Het ontwikkelen van harde en zachte vaardigheden als creativiteit, aanpassingsbereidheid en coöperatief vermogen om organisaties wendbaar en flexibel te maken. -> krijgt al een stuk minder aandacht.

3.  Het vertalen van de nieuwe manier van denken en doen in het dagelijkse functioneren en mensen aanspreken op hun intrinsieke motivatie om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen. -> blijft zelfs vaak volledig onderbelicht.

 

Heart and minds

Het draait om het winnen van de ‘heart and minds’: om mensen die openstaan voor snelle ontwikkelingen in de externe omgeving, bereid zijn te leren en hun gedrag aan te passen. Om de strategische inzichten te vertalen naar benodigde zachte vaardigheden, een flexibele organisatievorm en praktische handvatten waarmee medewerkers zich kunnen en vooral willen aanpassen aan een veranderende omgeving.

Eelloo; een mooie case om deze 3 kritische factoren te onderstrepen

Bij eelloo hebben we de afgelopen acht jaar een succesvolle digitale transformatie gerealiseerd van assessmentdienstverlener naar eigenwijs softwarebedrijf van talent-tooling en ePortfolio platform. Van techniek om mensen de maat te nemen, naar techniek om mensen hun verhaal te laten vertellen en zich te verbinden aan anderen en aan werk. We hebben dit gerealiseerd zonder managers, functies en vaste teams, vanuit de talenten (het hoofd) en vooral ambities (het hart) van al onze collega’s. Best iets om trots op te zijn.

Doe je met ons mee?

Gebruik de digitale transformatie om mensen echt van betekenis te laten zijn, om ruimte te geven aan hun talenten, dromen en persoonlijke verhalen. Om mensen zich vanuit hun intrinsieke motivatie te laten verbinden aan het verhaal van de organisatie. Daarmee is de digitale transformatie slechts een middel en geen doel op zich. Een transitie die we vanuit eelloo graag inzetten om mensen centraal te stellen en werk te zien als Resource voor Humans (RH). Lees hier ons manifest en doe mee!

Zelf aan de slag?

Mensen als drager van de digitale transformatie? De digitale transformatie als hefboom voor mensen en hun verhalen? We delen vanuit eelloo graag hoe. Ga hier aan de slag met onze whitepaper: Van Human Resources (HR) naar Resources for Humans (RH)

Bron FD: Lees hier het hele opiniestuk Simone Heidema (CPI)

Scroll to top