Vraag nu een demo aan
Open post

VR-Assessment

VR-Assessment

Deze Virtual Reality simulatie oefening is een innovatieve job preview voor leidinggevenden.

Over het VR-Assessment

VR-assessment is een innovatieve simulatie-oefening waarin je de kandidaat in een werksituatie plaatst alsof die er zélf bij is, bijvoorbeeld in een teamvergadering. De combinatie van Virtual Reality met bewezen assessment-methodiek opent nieuwe perspectieven voor training en assessment.

Met het VR-assessment ontdek je snel of iemand over leidinggevende vaardigheden en inzichten beschikt. Het is een professionele en bewezen assessmenttool, met de unieke eigenschappen van Virtual Reality die de kandidaat écht in een werksituatie plaatsen.

  • Hoge voorspellende waarde voor werk- en leerprestaties
  • Innovatief gebruik van VR technologie
  • Deelnemers waarderen de test als leuk, fair en relevant

Werkwijze

Dit assessment werkt als een Situational Judgement Test (SJT) die een kandidaat midden in een realistische werksituatie plaatst. Hierin beleeft de kandidaat interactie van een groep mensen met verschillende rollen, belangen en karakters. De kandidaat beoordeelt het gedrag, die beoordeling wordt vergeleken met een normgroep van experts.

Virtual Reality assessment

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Open post

Game-based assessments

Game-based assessments

“Je leert iemand beter kennen door een uur te spelen, dan door een jaar te praten.” - Plato

Over Game-based assessments

Dit innovatieve product laat iemand een aantal spelletjes spelen op zijn mobiel of laptop. Deze levels zijn uitdagend en leuk voor de kandidaat, maar leveren ook belangrijke inzichten op. Op basis van de keuzes die iemand maakt in het spel, kun je daadwerkelijk iets zeggen over diens persoonlijkheid en capaciteiten.

Met de game-based assessments ontdek je snel of iemand past bij je organisatie, zodat je meer ruimte krijgt om het persoonlijk verhaal van de mensen centraal te stellen in je selectie.

  • Verfrissende kandidaatsbeleving
  • Snelle en goed onderbouwde preselectie
  • Fit berekend op basis van 5000 datapunten

Werkwijze

De game-based assessments combineren beproefde taken uit de psychometrie met innovatieve speltechnologie. Je krijgt inzicht in iemands echte gedrag en voorkeuren op basis van 5000 datapunten. De uitkomst is een fit-score met het profiel van je organisatie en/of functie.

Game-based assessments

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Scroll to top