Vraag nu een demo aan
Bericht openen

Programma Mijn Leiderschap

Programma Mijn Leiderschap

Mijn Leiderschap geeft antwoord op de vraag ‘Hoe kan ik als leidinggevende vanuit mijn leiderschapstalent het team laten groeien’.

Over Mijn Leiderschap

Mijn Leiderschap helpt leidinggevenden om erachter te komen waar zij echt goed in zijn, wat hun unieke leiderschapskwaliteiten zijn, wat voor hen van waarde is en hoe zij als leidinggevende met hun team prachtige resultaten kunnen behalen. Goed weten wie je bent en wat er bij je past, helpt leidinggevenden hun rol effectiever in te vullen en die context te kiezen die bij hun stijl past. Met meer werkenergie en resultaten tot gevolg.

Centraal staat de teamopdracht en de eigen rol hierin
Zicht op persoonlijke waarden en leiderschapstalent
Persoonlijk ontwikkelingsplan

Werkwijze

Het resultaat van Mijn leiderschap is een persoonlijke online presentatie, die men gemakkelijk met collega’s of de eigen leidinggevende kan delen voor een goed gesprek over werk en toekomst. In stappen maakt de leidinggevende zijn of haar presentatie compleet.

 1. Teamopdracht: Wat wil je samen met je team bereiken en waar zijn jullie verantwoordelijk voor? En wat heb jij nodig?
 2. Talenten: Hoe kun je optimaal gebruik maken van jouw talent? Met de Talentenscan krijg je een beeld van jouw talenten en sterke leiderschapsrollen.
 3. Succesverhalen en helden: Op welke resultaten ben je trots? Welke andere leiders zijn voor jou inspirerend? Krijg zicht op wat jij belangrijk vindt in je werk en voor je team.
 4. Kracht als leidinggevende: Vraag feedback aan medewerkers, collega’s, klanten en je eigen leidinggevende. Krijg zicht op wat zij in jou waarderen.
 5. Ontwikkelplan: Reflecteer op de uitkomsten van de opdrachten, trek conclusies en stel je ontwikkeldoelen op.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak met Inge om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Talenten

Talenten

Met Talenten krijg je inzicht in het talentprofiel van mensen. De basis voor unieke prestaties, energie en werkplezier. Je kunt Talenten inzetten in individuele trajecten en in teamsessies.

Talent, motivatie en werkplezier

Talent kan op allerlei vlakken liggen. Vaak denken mensen aan talent in sport, muziek, kunst of dans. Maar wij bekijken talent vanuit de context van werk. Onze definitie: een talent is een natuurlijk vermogen om iets goed te doen. Talenten horen bij de persoon. Benutten mensen hun talent? Dan werken ze effectiever en wordt het werk leuker. Inzicht in talenten is de eerste stap naar meer motivatie en werkplezier!

Ontwikkeld vanuit de Positieve Psychologie
Basis voor inclusief talentmanagement
Geeft zicht op het (verborgen) potentieel van mensen

Wat levert het talentprofiel op?

Voor de persoon: trots, meer zelfvertrouwen, houvast bij het verbinden aan werk of baan, leven lang ontwikkelen.
Voor het team: optimale werkverdeling, betere samenwerking, mooiere resultaten, op elkaar bouwen, meer impact.
Voor organisaties: diversiteit, gunstige concurrentiepositie, onderdeel strategische personeelsplanning.

Achtergrond en werkwijze

Talenten is ontwikkeld met de Big Five theorie en verfijnd met het AB5C-model van Hofstee. Het is zeer positief beoordeeld door de onafhankelijke COTAN (Commissie Testaangelegenheden Nederland).

Met de onderliggende vragenlijst Persoonlijkheid beschikken kandidaten of medewerkers in 20 minuten over een compleet talentprofiel. In het rapport vind je – naast de Big Five – onder andere een top 3 van talenten. Je krijgt uitleg over hoe je optimaal gebruikmaakt van de talenten.

Naast de talentvragenlijst bieden we ook een talentprogramma aan: Mijn Kracht. Hierin onderzoeken mensen hun talenten met opdrachten en vragenlijsten. Ze maken een ontwikkelplan om hun talenten te versterken.

 

Wil je meer weten over Talenten

neem dan contact op met Marieke en/of Nina . Zij vertellen je hier graag meer over.

Bel 088-1004777
Of mail talentexperts@eelloo.nl

Bericht openen

Programma Mijn poster

Programma Mijn poster

Kijken naar de kern van iemands verhaal.

Over Mijn poster

Mijn poster geeft in een paar stappen kernachtig weer wat iemand doet, waar iemand goed in is en wat hem energie geeft in het werk. Kortom, waar iemands waarde en motivatie ligt. Een eigentijdse manier voor mensen om te laten zien wat ze in huis hebben. Mijn poster is in te zetten voor diverse doeleinden. Denk aan een teamactiviteit om elkaars talenten te leren kennen, een online smoelenboek voor op de company website, een pop-up store voor een loopbaanmarkt of voor een unieke wijze van presenteren van kandidaten in matchingstrajecten.

 • Menselijke trots
 • Uniek en eigentijds
 • Online en printbaar

Werkwijze

Mijn poster bestaat uit een paar simpele stappen. Direct na afloop is de poster online beschikbaar in pdf en kan de poster worden geprint, tot in A2 formaat.
Het programma is online goed te doorlopen voor individuen. Het maken van Mijn poster wordt leuker en makkelijker met wat extra hulp. Bijvoorbeeld van een fotograaf voor een mooie portretfoto. Of iemand die met korte gesprekjes de mensen helpt bij het invullen van de poster.

Wat zit er in mijn poster?

 1. Een goede foto. Een mooie poster is niets zonder een goede foto. Hier wordt de foto geupload.
 2. Jouw rolbeschrijving. De persoon vertelt welke rol hij of zij heeft of het liefst pakt. Op de poster komen een zelfbedachte functienaam die recht doet aan wat iemand dagelijks doet en drie #, die weergeven welke talenten of expertises de persoon waardevol maken.
 3. Jouw quote. Hier formuleert iemand zijn persoonlijke quote waaruit blijkt wat hem of haar de meeste energie geeft in het werk. Waar zit iemands motivatie?

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak met Inge om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen
Keuzewijzer

Keuzewijzer

De Keuzewijzer

In iemands loopbaan valt er zoveel te bevragen, zoveel te ontdekken, zoveel te bepalen: hoe maken jouw medewerkers daarin hun keuzes?

Hoe worden medewerkers zich bewust van hun eigen loopbaansituatie en vraag? Zonder startvraag, doel of inzicht in hun huidige situatie bestaat het risico dat medewerkers ongericht of niet aan de slag gaan met hun loopbaan. In de keuzewijzer lezen medewerkers de loopbaansituaties en startvragen van anderen (persona’s) en welke acties de persona’s hebben ondernomen. Op deze manier verkennen medewerkers het beschikbare aanbod, worden ze op ideeën gebracht en kiezen ze hun vraag.

De Keuzewijzer biedt:

 • Leidraad voor (loopbaan) vragen
 • Al je (loopbaan) aanbod in één platform
 • Herkenning bij medewerkers door persona's

Werkwijze

De Keuzewijzer bestaat uit vier thema’s. Ieder thema is gekoppeld aan persona’s met elk een eigen (loopbaan)vraag. De medewerker onderzoekt met welke vraag hij aan de slag wil gaan en welk aanbod passend is. Via de keuzewijzer vindt de medewerker het aanbod dat bij hem past.

Peter Overdijk, Vice President Cabin Crew Management KLM:

Een handige en interactieve keuzewijzer helpt de medewerker om met zijn vraag het juiste aanbod te vinden. Zo wordt stapsgewijs een completer beeld gegeven van wie iemand is, wat iemand wil en wat iemand kan in het werk. De medewerker kan zelf bepalen wanneer hij wat wil gaan doen. Op die manier kunnen medewerkers tijdig en bewust loopbaankeuzes maken.

Nieuwsgierig?

Ik vertel je graag meer over de Keuzewijzer.

Neem contact op met Sara:
s.bakker@eelloo.nl
(06) 16 8 17 500

Bericht openen

VR-Assessment

VR-Assessment

Deze Virtual Reality simulatie oefening is een innovatieve job preview voor leidinggevenden.

Over het VR-Assessment

VR-assessment is een innovatieve simulatie-oefening waarin je de kandidaat in een werksituatie plaatst alsof die er zélf bij is, bijvoorbeeld in een teamvergadering. De combinatie van Virtual Reality met bewezen assessment-methodiek opent nieuwe perspectieven voor training en assessment.

Met het VR-assessment ontdek je snel of iemand over leidinggevende vaardigheden en inzichten beschikt. Het is een professionele en bewezen assessmenttool, met de unieke eigenschappen van Virtual Reality die de kandidaat écht in een werksituatie plaatsen.

 • Hoge voorspellende waarde voor werk- en leerprestaties
 • Innovatief gebruik van VR technologie
 • Deelnemers waarderen de test als leuk, fair en relevant

Werkwijze

Dit assessment werkt als een Situational Judgement Test (SJT) die een kandidaat midden in een realistische werksituatie plaatst. Hierin beleeft de kandidaat interactie van een groep mensen met verschillende rollen, belangen en karakters. De kandidaat beoordeelt het gedrag, die beoordeling wordt vergeleken met een normgroep van experts.

Virtual Reality assessment

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Rollen

Rollen

Geef mensen inzicht in de rol die zij in de samenwerking met collega’s van nature vervullen.

Over rollen

Rollen geeft je inzicht in de werkstijl die bij mensen past in de samenwerking met anderen en welke juist niet. De vragenlijst is gebaseerd op verschillende wetenschappelijke modellen en sluit aan bij meer flexibele manieren van organiseren. Zo kun je op een goede manier teams samenstellen en een goede match maken met de kwaliteiten van mensen en het werk dat er ligt.

 • Inzicht in eigen voorkeursrol
 • Stel het beste team samen
 • Bestaande teams verbeteren

Werkwijze

Met Rollen breng je 9 rollen in kaart. Bij elke rol wordt een beschrijving gegeven en kan worden aangegeven of een rol past (3), enigszins past (2) of juist niet kenmerkend is (1). Het resultaat van de test is een beschrijving van de twee best passende rollen. Daarbij wordt aangegeven welke werkzaamheden goed bij deze rollen passen, waar tegen aan kan worden gelopen en wat de minst passende rollen zijn. De vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Met de resultaten heb je een goede basis voor het verdiepen en versterken van de manier waarop mensen effectief zijn in de samenwerking en zo goed mogelijk tot hun recht komen.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Videosimulaties

Videosimulaties

Met de Sociaal Quotiënt (SQ) tests geef je inzicht in de sociale intelligentie van mensen op verschillende vlakken.

Over de Sociaal Quotiënt Tests

SQ staat voor “sociaal quotiënt”. In het werk is sociaal inzicht of sociale intelligentie (SQ) minstens even belangrijk als analytische of cognitieve intelligentie (IQ). Met de SQ tests voor leidinggeven, sociaal gedrag en salesgedrag krijg je op een eigentijdse manier inzicht in het talent van mensen.

 • Video Situational Judgement test (SJT)
 • Leidinggeven, Sales & Sociale Vaardigheden
 • Inzicht in communicatiestijlen

Werkwijze

De SQ tests zijn multimedia situationele beoordelingstesten. Je laat mensen verschillende videobeelden van werksituaties beoordelen waarna ze een keuze moeten maken uit 4 verschillende oplossingen die ze beoordelen op effectiviteit. De tests duren ieder ongeveer 60 minuten en hebben geen tijdslimiet. Er zijn drie verschillende versies beschikbaar, die ieder een andere sociale vaardigheid bemeten: Leidinggeven, Sales en Sociale Vaardigheden.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Programma Mijn Kracht

Programma Mijn Kracht

Mijn Kracht geeft antwoord op de vraag ‘Waar ben je goed in’. Dit online programma maakt mensen bewust van waarden, unieke talenten en verborgen kwaliteiten.

Over Mijn Kracht

Door op zoek te gaan naar waar mensen echt goed in zijn en verborgen talenten boven water te halen, ontdekken zij waar hun toegevoegde waarde ligt. Dit zorgt ervoor dat mensen weten hoe ze hun talent het beste in kunnen zetten en kunnen koppelen aan werk. Het eindresultaat is een online presentatie met krachtige pitch waarmee je mensen hun kwaliteiten aansprekend kunt laten presenteren.

 • Inzicht in talent
 • Online programma en presentatie
 • Handvatten voor ontwikkeling

Werkwijze

Het online programma is zo opgezet dat mensen het programma zowel zonder hulp als met coaching kunnen volgen. Duidelijke instructies en voorbeelden zijn te vinden in het programma. De stappen zijn:

 1. Programma Mijn kracht: In deze stap wordt het programma uitgelegd en wordt tevens een begin gemaakt met de online eindpresentatie
 2. Mijn talent en mijn waarden: In dit onderdeel wordt stil gestaan bij wat iemand belangrijk vind in het werk en waar talenten liggen.
 3. Mijn kracht en mijn succesverhalen: Hier vraagt iemand feedback aan anderen en worden succesverhalen onderzocht.
 4. Pitch: In deze opdracht wordt met behulp van vragen gewerkt aan een persoonlijke pitch.

Het resultaat is een mooie, krachtige, online presentatie die kan worden gedeeld met anderen.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak met Marieke om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Learning agility (Omgaan met veranderingen)

Learning agility (Omgaan met veranderingen)

Met Learning Agility krijg je inzicht in hoe wendbaar mensen zijn.

Over Learning Agility

Learning agility (Omgaan met verandering) is ontwikkeld op basis van internationaal onderzoek naar employability. De vragenlijst onderzoekt alle aspecten voor veranderingsgericht werken. Daarmee bied je praktische handvatten voor mensen in hun werk. De vragenlijst geeft je inzicht in employability-gedrag en input voor mobiliteitsgesprekken. Dat maakt dit een krachtig instrument voor employability, mobiliteit en re-integratie.

 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Succesvol veranderen
 • Praktische handvatten

Werkwijze

Iedereen wordt, zowel in werk als privéleven, voortdurend geconfronteerd met veranderingen. Sommige mensen vinden dat vervelend, anderen kun je geen groter plezier doen. Zelfkennis op dit gebied helpt goed om te gaan met veranderingen. In 10 minuten weet je in welke mate mensen beschikken over wendbaarheid. Je krijgt inzicht in 7 aspecten: Zelfreflectie, Optimisme, Geloof in eigen kunnen, Openstaan voor anderen, Openstaan voor veranderingen, Gevoel van controle en Leren. Het rapport biedt inzicht in de wendbaarheid, mogelijke valkuilen en geeft je ook praktische tips hoe hier mee om te gaan.

De wendbaarheid van mensen is zowel essentieel voor het carrièresucces zelf, maar ook voor het succes en voortbestaan van je organisatie. Een essentiële vragenlijst dus bij nieuwe manieren van organiseren, zoals agile werken en RH-organiseren.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Persoonlijkheid

Persoonlijkheid

Met Persoonlijkheid krijg je inzicht in het basisprofiel van mensen. Essentieel bij selectie, ontwikkeling, loopbaan oriëntatie en talent management.

Over Persoonlijkheid

Persoonlijkheid is ontwikkeld op basis van de Big Five theorie, verfijnd met het AB5C-model van Hofstee, en heeft een zeer positieve beoordeling door de onafhankelijke COTAN. Met Persoonlijkheid van eelloo zet je één van de meest gebruikte vragenlijsten in Nederland in. De vragenlijst is gebaseerd op data van ca 250.000 afnames. Persoonlijkheid vormt het hart van het psychologisch profiel van mensen; dat wat ze echt karakteriseert. Daarmee is Persoonlijkheid een onmisbaar instrument bij het organiseren rondom het talent van mensen.

 • Goede COTAN beoordeling
 • Verschillende rapportages mogelijk
 • Toepasbaar op alle niveau's

Werkwijze

Met Persoonlijkheid beschik je in 20 minuten over een compleet persoonlijkheidsprofiel van een kandidaat of medewerker. Zo kun je gemakkelijk bepalen of hij succesvol zal functioneren in een functie, rol en/of team. Er zijn twee versies beschikbaar; een genormeerde versie en een ipsatieve versie.

Bij de genormeerde versie kun je kiezen uit verschillende rapportagevormen; een talentenrapport, competentierapport, managementrollen-rapport en een rapport met persoonlijkheidseigenschappen. Er zijn twee normen beschikbaar; selectie en niet-selectie.

De andere versie is ipsatief, wat betekent dat er steeds twee stellingen worden gegeven en de meest passende moet worden gekozen. Hieruit komt een rangorde van eigenschappen naar voren. Bij deze vragenlijst hoort een rapportage waarin wordt ingegaan op talenten.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Management Competence Scan

Management Competence Scan

Met de MCS biedt je mensen een online management simulatie voor inzicht in de belangrijke management competenties.

Over de Management Competence Scan

De MCS pas je niet alleen toe bij management functies, maar bij alle functies waarbij management, probleem analytisch vermogen en plannen en organiseren van werkzaamheden van belang zijn. Zo kun je denken aan functies als beleidsmedewerkers, analisten, teamleiders, projectmanagers, onderwijs- en zorgdirecties en middle management in alle branches. Dat maakt de Management Competence Scan (ontwikkeld door Quamas) een krachtig instrument voor selectie, ontwikkeling, employability en mobiliteit en van belang om talent inzichtelijk te maken binnen een RH-organisatie.

 • Online management simulatie
 • Biedt ontwikkeltips
 • Direct inzicht in managementvaardigheden

Werkwijze

In de simulatie geef je mensen de rol van algemeen directeur die complexe markt- en organisatiebeslissingen moet nemen die ten goede komen aan de organisatie waar zij in functie zijn. De genomen beslissingen worden in een geautomatiseerd rekenprogramma direct na afname verwerkt. Je krijgt inzicht in de volgende management vaardigheden: Delegeren, Oordeelsvorming, Plannen en organiseren, Probleem analytisch vermogen, Prioriteiten stellen en Voortgangscontrole. De rapportage bevat daarnaast ook een score voor algemene management effectiviteit. Met behulp van de ontwikkeltips en gerichte feedback op de vaardigheden, kun je mensen goed ondersteunen bij het maken van een ontwikkelplan.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Bericht openen

Krachtvelden 360 graden

Krachtvelden 360 graden

Met Krachtvelden 360 graden laat je mensen inzicht krijgen in waar ze goed in zijn en welke talenten anderen bij hen zien.

Over Krachtvelden 360 graden

Krachtvelden 360 graden gebruik je in het kader van talentmanagement en ontwikkeling en je vergroot het onderling werkplezier. Bijzonder is dat de focus binnen Krachtvelden 360 graden ligt op het talent van mensen en hoe je dit zo effectief mogelijk kunt inzetten. Hiermee sluit je aan bij de positieve psychologie en appreciative inquiry.

 • Focus op jouw unieke talent
 • Directe vertaling naar je dagelijks werk
 • Je talenten zichtbaar door positieve feedback

Werkwijze

Met Krachtvelden 360 graden laat je mensen hun zelfbeeld en de feedback van anderen op een gemakkelijke manier verzamelen. De focus ligt op wat medewerkers echt goed kunnen; hun kracht. De feedback bevestigt hun zelfbeeld of laat juist kwaliteiten zien die ze zelf niet hadden verwacht, zodat je hen kunt stimuleren om te onderzoeken hoe ze die meer tot hun recht kunnen laten komen. Hierdoor werken mensen niet alleen effectiever, maar wordt het werk ook leuker. Je vergroot het werkplezier en daarmee de motivatie.

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088 – 100 47 00

en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Berichtnavigatie

1 2
Scroll naar boven