Duurzame inzetbaar klm en eelloo - keuzewijzer

Hoe KLM en eelloo samen het thema ‘Duurzame inzetbaarheid’ in de praktijk laten vliegen

Hoe zorgt KLM voor duurzame inzetbaarheid van al het vliegend personeel? Zodat zij kunnen blijven presteren met plezier? Eelloo heeft samen met KLM een online platform ontwikkeld voor alle stewards en stewardessen van KLM zodat zij zowel binnen als buiten de cabine (digitaal) kunnen werken aan hun duurzame inzetbaarheid.

Luister mee

Zo’n 10.000 stewards en stewardessen van KLM vliegen het hele jaar rond de wereld. Samen zorgen ze voor de prettige reis van miljoenen passagiers en voor ervaringen die hen bijblijven. Vliegen is een prachtig beroep, met een speciale dynamiek. De uren, de tijdsverschillen en altijd een excellente service leveren. Hoe en wanneer werk je dan aan je inzetbaarheid? Erik Marcelis, projectleider van MyJourney KLM, Peter Overdijk, Vice President Cabin Crew Management en Siebren Houtman, directeur van eelloo vertellen in deze radio uitzending van People Power hoe zij dat hebben aangepakt.

Bewuste loopbaankeuzes met behulp van de Keuzewijzer

Op het loopbaanportal ‘MyJourney’ kunnen medewerkers inzicht krijgen in ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’ en zich verdiepen in hun kwaliteiten. Mocht er behoefte zijn aan een vervolgtraject, dan helpt het loopbaanplatform daarbij. Het ondersteunt de medewerker met antwoorden op vragen als ‘wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden, wat kan ik hiervoor doen en wie kan me daarbij helpen?’ Het voordeel is dat het platform een verzameling is van al het ontwikkelaanbod binnen KLM. Dus zowel KLM- als eelloo-aanbod is samengebracht op 1 online platform. Een handige en interactieve Keuzewijzer helpt de medewerker om met zijn (loopbaan) vraag het juiste aanbod te vinden. Zo wordt stapsgewijs een completer beeld gegeven van wie iemand is, wat iemand wil en wat iemand kan in het werk. De medewerker kan zelf bepalen wanneer hij wat wilt gaan doen. Op die manier kunnen medewerkers tijdig en bewust loopbaankeuzes maken, zowel binnen als buiten het cabinedomein.

Wil je meer informatie over deze samenwerking of over de Keuzewijzer?

Ik vertel je er graag meer over.

Neem contact op met Sara,
s.bakker@eelloo.nl
(06) 16 8 17 500.

Scroll naar boven