Oriëntatieprogramma

Een casus: het Oriëntatieprogramma

Bij loopbaanbegeleiding biedt het Oriëntatieprogramma ondersteuning aan het gehele coaching-traject: van persoonsprofiel tot vacaturezoeker tot een concreet actieplan. Collega Bert Bloem werkt regelmatig met dit programma en deelt zijn ervaringen:

Het Oriëntatie programma zet ik vaak in bij individuele coaching-vraagstukken. Het is een compleet programma dat voor een relatief lage prijs kan worden aangeboden. Dat maakt het ook aantrekkelijk om in B2C situatie’s te gebruiken.

Een casus

Het startpunt

Recentelijk heb ik hem ingezet bij een Marketingmanager die zijn scope wil verbreden. Hij zit niet helemaal lekker in zijn vel en weet niet of hij verder wil op het ingeslagen pad of dat het toch general management moet worden. Ook de draad van het consultancy-schap weer oppakken is een optie. De coaching richt zich naast deze vraag op de effectiviteit in de huidige rol en de hang naar een meer intellectuele uitdaging in het werk.

Een beeld van jezelf als mens

Het programma Oriëntatie biedt een compleet pakket vragenlijsten en tools om zicht te krijgen op jezelf, je mogelijkheden in de wereld van werk en de arbeidsmarkt. Vervolgens heb je in een gesprek de ruimte om verbanden te leggen tussen de verschillende uitkomsten. Dit geeft  de kandidaat een kort, bondig en scherp beeld van zichzelf als mens op basis van persoonlijkheid, talenten, krachten en drijfveren.  Mensen herkennen zich in dit beeld omdat het praktisch en concreet is.

Met de Marketingmanager praat ik het coaching-gesprek over zijn profiel en hoe dit past bij zijn huidige werk. Tijdens dit gesprek wordt al snel duidelijk dat de keuzes van enkele jaren geleden beter lijken te passen bij adviseurschap dan bij een positie van leidinggevende. In dit geval een goede bevestiging van het onderbuikgevoel. “Maar hoe nu verder?” vraagt hij zich aan het eind van ons gesprek hardop af.

En nu verder!

Na afronding van het coaching-gesprek heb je een hoop informatie verzameld. Alles tezamen (de 4 C’s voor pro – actief loopbaangedrag, in hoeverre hij om kan gaan met veranderingen, zijn plek op de arbeidsmarkt en de fit met verschillende werksoorten) vormt de basis voor het opstellen van een concreet actieplan. Deze stelt  hij zelfstandig op.

Om hier later gezamenlijk op te reflecteren is geen tweede afspraak nodig. Hij stuurt hem per mail en ik reageer. Via Skype spreken we de eerste onvoorwaardelijke stap af in het traject naar een nieuwe uitdaging. Sta stil bij jezelf en kom in beweging. Het is maar weer eens gebleken.

Scroll to top