Employability in de sport – Hoe pak je dat aan?

Het aantal arbeidsplaatsen in de sport staat onder druk. Mensen die al jaren bij een sportbond werken, moeten van de ene op de andere dag weer de arbeidsmarkt op. En die arbeidsmarkt is de afgelopen jaren flink veranderd. Andre Preijde, directeur van het Huis van de Sport en mobiliteitsmedewerker van het Sport Mobiliteit Centrum en Matthijs Verburg van eelloo spraken over inzetbaarheid in de sport bij radioprogramma People Power.

Employability = Medewerkers in beweging

Andre Preijde helpt met zijn Sport Mobiliteit Centrum boventallige medewerkers uit de Sport Sector. Samen met eelloo is een mooi platform neergezet om medewerkers in beweging te zetten: een mooie samenwerking tussen Huis van de Sport en eelloo in het kader van employability.

We zochten naar middelen om onze mensen te ondersteunen om de keuzes te maken en invulling te geven aan vraagstukken die betrekking hebben op hun eigen loopbaan en competenties. Daar hebben we een portal voor ingericht met behulp van eelloo.

Persoonlijke ontwikkeling

Het platform is gemaakt in opdracht van de sociale partners (WOS & de vakbonden) in samenwerking met NOC*NSF. Het platform dient als een verzamelplek waar iedereen die in de sport werkzaam of geïnteresseerd is informatie kan vinden over vacatures, maar ook werknemers- en werkgeversinformatie.

Een onderdeel van deze website is een persoonlijk e-portal. Op het gebied van kennis en vaardigheden kan een medewerker zelf een groot deel van de eigen ontwikkeling bepalen. Het E-portal helpt de werknemer om actief aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling in zijn huidige werk in de sport en ambities voor de toekomst. Het omvat twee programma’s met tests, vragenlijsten en opdrachten. Stapsgewijs krijgt de werknemer zo een completer beeld van wie hij is, wat hij wilt en wat hij kan in zijn werk.

Beluister hier het gehele radio fragment (15 minuten).

Nieuwsgierig?

Meer willen weten over dit project?

Bel Inge!

088 - 100 4700

Scroll naar boven