Game-based assessments - de eerste ervaringen!

Eelloo heeft sinds kort de game-based assessments van Arctic Shores in haar aanbod. Een innovatieve assessmenttool met een ontzettend leuke kandidaatsbeleving. De collega’s van eelloo namen de proef op de som! Bekijk hun eerste ervaringen.

Wat zijn game-based assessments?

Game-based assessments combineren innovaties in psychometrie met speltechnologie. Kandidaten installeren het spel op hun PC, telefoon of tablet en spelen de meerdere uitdagende levels van het spel, elk met hun eigen taken en doelen. Wanneer kandidaten het assessment doorlopen worden in totaal meer dan 5000 datapunten opgehaald over iemands gedrag en voorkeuren tijdens het spelen. De kandidaat is tijdens het spelen ‘in the zone’, het gemeten gedrag is daarom authentiek. Je krijgt bijvoorbeeld op basis van iemands resultaten in de game ‘Skyrise City’, inzicht in 30 persoonlijkheidskenmerken en capaciteiten van de kandidaat. Dit type tools is erg nieuw, maar gebruikt beproefde taken uit de psychometrie om accurate en valide voorspellingen te doen.

 

Wat zijn de voordelen van game-based assessments?

Game-based assessments onderscheiden zich in de hoeveelheid data die wordt opgehaald. Op basis van deze data is het al vroeg in je selectieproces mogelijk om te kijken of de kandidaten passen bij  jouw organisatie en functie. Je recruiters kunnen zich dan met meer aandacht focussen op de kandidaten die écht matchen met de organisatie. De uiteindelijk matching krijgt meer aandacht en dus diepgang. Er is meer ruimte voor het persoonlijke verhaal van de kandidaat.

Als kandidaat is deze beleving ook zeer positief. Uit evaluaties blijkt dat kandidaten veel plezier beleven tijdens het maken van game-based assessments. Na het maken van het game-based assessment geeft de meerderheid aan nog meer enthousiasme en betrokkenheid te voelen tegenover de organisatie waarvoor ze solliciteren. Deze grotere betrokkenheid geeft jouw organisatie een sterkere aantrekkingskracht op een krappe arbeidsmarkt.

Iets voor jouw organisatie?

Hoe kunnen de game-based assessments jouw organisatie helpen om schaars talent te binden en te boeien? Op welke manier versterk je je preselectie door deze nieuwe tools in te zetten? Wij denken graag met je mee! Vanaf nu zijn de game-based assessments van Arctic Shores exclusief beschikbaar bij eelloo. Klik hier voor meer informatie en neem contact met ons op voor een gratis demo!

Nieuwsgierig?

Bel Freek Haagsma.

We laten je graag een demo zien.

088-100 47 77

Scroll to top