Functietitel

Help! Een baan zonder functietitel.

Help! Een baan zonder functietitel.

Onlangs ben ik begonnen met mijn nieuwe baan. Bij eelloo. Een organisatie zonder managers en zonder functies. Werken op basis van talent staat hier centraal. Hoe ziet dit er dan uit in de praktijk?

Geen functietitel, maar wel een handtekening

Mijn eerste werkdag. Braaf achter mijn laptop open ik Outlook om een handtekening aan te maken. Naam & telefoonnummer. Check! Functie: consultant. Check! Klaar om het grote mailen te starten. Totdat ik de eerste mailtjes ontving van mijn collega’s. Geen titel. Geen functies. Alleen een paar krachtige woorden: #organiseren met impact, #verbinden, #onderzoeken. Meteen duidelijk waar iemand voor staat. Prachtig en stiekem een beetje eigenwijs.

Functietitels zijn honingpotten voor het ego

Het zette mij aan het denken waarom ik het zo belangrijk vind om mij te identificeren met wat ik doe. En daar tegelijkertijd een bepaalde status aan vast te koppelen. Zie mij ‘de consultant’. Of misschien sterker nog wat andere mensen daarvan vinden. Er viel een kwartje toen ik het boek ‘Reinventing organizations’ las van Frederic Laloux. Hij beschrijft dat in de meeste organisaties functietitels de wisselkoers van je status bepalen. ‘Honingpotten voor het ego: lokkend en verslavend, maar uiteindelijk niet gezond’. We kunnen snel gehecht raken aan onze functietitel als die sociaal prestige meebrengt en we kunnen gemakkelijk in de valkuil terechtkomen dat we geloven onze functie te zijn.

Opeens realiseerde ik mij dat het hier helemaal niet om draait, en al helemaal niet bij eelloo. Het gaat er namelijk niet om wat je doet, maar om wie je bent. Ik ben op zoek gegaan naar de woorden die mij passen. Wie ben ik? Wat onderscheid mij? Wat heb ik te bieden? Een mooie ontdekking, maar ook een uitdaging. En zeg nou zelf, dat inspireert toch veel meer?

Heb jij het lef om dit te doen?

Deze blog is geschreven door Sara Bakker

Scroll to top