Hoe werkt performance management zonder managers en zonder functies? Bij eelloo doen ze het!

Beoordelen en belonen, een mensgericht alternatief!

Begin dit jaar zaten Annick Delanghe en Freek Haagsma bij People Power. Ze bespraken met host Glenn van de Burg hoe eelloo al enkele jaren werkt met ‘impactgesprekken’, dé manier om transparant en gezamenlijk te beoordelen en belonen.

Tijdens deze uitzending gingen ze in op hoe de impactgesprekken eruit zien en hoe het hele beloningsbeleid werkt. Medewerkers van eelloo gaan elk jaar samen met hun directe collega’s in gesprek over hoe het gaat, wat hun waarde is voor eelloo, welke doelen ze hebben behaald en welke ze nog willen halen. Daarnaast wordt er gesproken over hun beloning. Is deze nog passend is.

Naar aanleiding van deze gesprekken wordt voor heel eelloo het volledige beloningsplaatje getekend: wie heeft zijn waarde voor eelloo vergroot? Krijgt diegene er iets bij? Wie blijft hetzelfde verdienen? Alle collega’s mogen vervolgens consent geven of een overwegend bezwaar uitspreken, totdat het plaatje unaniem wordt geaccepteerd.

Daarnaast werd in de uitzending de vergelijking gemaakt met traditioneel performance management. Welke problemen lost eelloo eigenlijk op met de impactgesprekken? De impactgesprekken passen heel natuurlijk in de RH methodiek en zijn inmiddels ook onderdeel van de RH Playground. De gesprekken zijn een middel om mensen hun persoonlijke waarden en betekenis centraal te stellen in het werk. Samen in gesprek gaan over deze thema’s zorgt ook voor verbinding met elkaar en elkaars doelen en ambities.

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten, elk jaar weer. Annick en Freek gaven aan hoe deze gesprekscyclus jaar in jaar uit weer aangescherpt wordt, hiervoor is zelfs een commissie actief die feedback verzamelt en het proces verbetert.

Wil je meer weten over de impactgesprekken of over de RH methodiek? Neem contact met ons op!

Voor nog meer radiouitzendingen van eelloo ga naar peoplepower.radio

Scroll naar boven