In Memoriam Bert Bloem

Onze fijne collega Bert is op 1 mei 2021 overleden

Bert kwam in februari 1998 naar Meurs Organisatieadvies. Hij werd overgehaald door Haitze Meurs de oprichter en toenmalige eigenaar, om vanuit een veilige positie bij de gemeente Assen de overstap te maken.

Meurs, later eelloo, is altijd los georganiseerd geweest. Aan de nieuwe manieren van organiseren die we nu met onze klanten vormgeven gaf Bert zelf of een van zijn directe collega’s de woorden Los georganiseerd, sterk verbonden mee.

Meurs Organisatieadvies waar Bert aanvankelijk startte, viel na enkele jaren uit elkaar. Ze waren los georganiseerd maar nog niet zo sterk verbonden. Daarom belandde Bert bij een ander onderdeel: Meurs Personeelsadvies (het huidige eelloo). Ook los georganiseerd, maar – zeker nu - sterk verbonden. Mede dankzij Bert.

Bij eelloo willen we het anders doen. Geen managers, mens centraal, ruimte om te zijn wie je bent. Dat gedachtegoed hebben we de laatste 10 jaar vormgegeven. Met veel mensen samen, maar niet in de laatste plaats met Bert. Want zo dacht Bert in hart en nieren. De mens vormde altijd al de basis voor zijn visie op werk.  Waarmee Bert eelloo inspireerde, en andersom.

Het was niet alleen zijn visie op werk en organiseren waarmee hij eelloo en vele klanten verder bracht. Evengoed - of nog meer - werden mensen door Bert persoonlijk geraakt. Bert bekleedde in onze functieloze organisatie de enige toch bestaande functie, namelijk die van interne coach (FWAINY voor de insiders). Het kwam er heel kort op neer dat als je niet lekker in je vel zat, je met Bert van gedachten kon wisselen of dat hij jou juist benaderde om te kijken hoe het ging. De afgelopen dagen memoreerden veel collega’s juist daaraan. Hoe Bert luisterde en je met een raak advies weer op weg hielp. Dat was ook Bert. Luisterend oor, persoonlijk en stimulerend. En daarmee betekende hij veel voor collega’s individueel.

Hij dacht ook aan de kinderen van collega’s. We herinneren ons de dag dat ons kantoor vol stond met speelgoed en spelletjes. Dat paste niet meer allemaal in het nieuwe appartement in Groningen. Het leverde veel speelplezier en het leverde Bert veel appjes met foto’s van gelukkige kinderen op.

Het was een schok toen bleek dat Bert ongeneeslijk ziek was. Hoe Bert omging met deze laatste fase van zijn leven was intens en tegelijk ook berustend en inspirerend. Hij had veel contact met collega’s en appte ooit: Gewoon doorleven is de beste manier om oud te worden, typisch Bert. Bert is dan niet zo heel oud geworden misschien, maar het past hem toch goed. Want ‘gewoon’ doorleven deed hij nog langer dan een jaar.

Juist in die laatste periode heeft hij opnieuw heel veel collega’s geïnspireerd. Niet door een andere of nieuwe visie op werk te geven, maar door te laten zien hoe je kan leven. Door een voorbeeld in levenskunst te zijn. Door te accepteren en ons zo mooi voor te leven. Ook dat heeft vele collega’s opnieuw geïnspireerd.

Lieve Bert, we houden jouw adagium Gewoon doen in ere, maar gaan je ontzettend missen!

Wij wensen vrienden, familie en natuurlijk Klaas, Harm, Mellanie en Emke veel sterkte en kracht.

Meer informatie?

Neem contact met eelloo. support@eelloo.nl of via 088 1004777. 

Scroll naar boven