persoonlijke missie

Kijkje in de eelloo keuken: Bepaal je persoonlijke missie

Hoe maak je gebruik van elkaars talenten in een zelfsturende organisatie? Deze vraag houdt ons dagelijks bezig. Bij eelloo organiseren we sinds 2010 zélf. Vanuit talent en taken, zonder managers en vaste functies. We delen graag onze ervaringen met jullie.

Persoonlijke doelen en organisatiedoelen

In onze blog over Performance management schreven we over onze omgedraaide HR-cyclus ‘Mijn Impact’. Hierin stellen we aan het begin van het jaar voor onszelf doelen, geven we elkaar door het jaar heen feedback en maken we aan het einde van het jaar een persoonlijke pitch over ons functioneren.

Bij het stellen van doelen maken we onderscheid tussen werkinhoudelijke doelen, gekoppeld aan de kernactiviteiten binnen eelloo, en persoonlijke ontwikkeldoelen. De traditionele vraag die hieruit voortvloeit is in hoeverre je eigen doelen passen binnen de organisatiedoelen.

We vinden het belangrijk  deze vraag ook om te draaien zodat de keuze voor je werk en werkgever een bewuste is en geen automatisme. Daarom zijn we gestart met het formuleren en delen van ieders persoonlijke missie: Wat zijn de zaken waar je iedere dag weer je bed voor uit komt? Waar wil je dat jouw werk aan bijdraagt? En: Hoe past jouw werk binnen eelloo bij jouw doel?

Hoe gaat het in zijn werk?

We hebben een workshop georganiseerd waar iedereen vrijwillig aan kon meedoen. Ongeveer de helft van de collega’s deed mee. Tijdens de warming up stelden we elkaar prikkelende vragen als: Stel dat je nog een jaar te werken / leven hebt, wat wil je dan aan het einde van het jaar in ieder geval hebben gedaan?

We hebben allemaal 10 woorden verzameld die voor ieder van ons het belangrijkst zijn. Hierbij lopen werk en privé door elkaar heen.  Woorden die je gelukkig maken, waar je goed in bent, die je drijven, waar je energie van krijgt.

Met deze woorden hebben we allemaal een unieke, persoonlijke missie geformuleerd en deze met elkaar gedeeld. Heel mooi en herkenbaar om dit van je collega’s te horen.  Ook hebben we elkaar de realiteitsvraag gesteld: als dit jouw missie is, op welke manier helpt jouw werk hierbij? Doe je de goede dingen? Waar zie je nog kansen om meer met je missie bezig te zijn?

Deze missie hebben we ingevuld in on online programma ‘Mijn impact‘. En opgehangen aan een zichtbare waslijn zodat we er regelmatig aan herinnerd worden!

Resultaat: een workshop vol energie en een waslijn met inspirerende missies.

Scroll naar boven