Kom in actie door de Keuzewijzer

In iemands loopbaan valt er zoveel te bevragen, zoveel te ontdekken, zoveel te bepalen: hoe maken jouw medewerkers daarin hun keuzes?

Om ervoor te zorgen dat medewerkers in actie komen is de eerste stap dat medewerkers zich bewust worden van hun eigen loopbaansituatie en vraag. Vaak vinden medewerkers het moeilijk om uit een uitgebreid aanbod te kiezen. Daarom biedt eelloo de keuzewijzer. Aan de hand van vragen en acties van anderen (persona’s) verkennen medewerkers wat hun huidige loopbaansituatie is, verkennen ze het beschikbare aanbod en kiezen ze wat het beste bij hun loopbaanvraag past. Zo komen medewerkers sneller in actie.

Keuzewijzer

De Keuzewijzer is een interactief platform: al het aanbod voor (loopbaan)ontwikkeling wordt samengebracht op één plaats. Dat gebeurt via vier thema’s:

  • Hoe sta ik ervoor in de wereld van werk?
  • Wat werkt voor mij?
  • Hoe ervaar ik mijn werk?
  • Wat kan ik doen als het tegenzit?

Ieder thema is gekoppeld aan persona’s met elk een eigen (loopbaan)vraag. De medewerker onderzoekt met welke vraag hij aan de slag wil gaan en welk aanbod passend is.

Meer lezen hoe de Keuzewijzer wordt ingezet? Lees hier hoe de keuzewijzer als voorbeeld wordt genoemd bij de SER als parel voor Leven Lang Ontwikkelen.

Nieuwsgierig?

Ik vertel je graag meer  over de keuzewijzer.

Neem contact op met Sara:
s.bakker@eelloo.nl of (06) 16 81 75 00.

Scroll to top