Mark My Words: vind je ideale baan met hulp van AI

In het ‘lab van eelloo’ is de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe technologie. Het idee? Tinder-like vacaturematching waarbij de gebruiker geholpen wordt door Artificiële Intelligentie (AI) om meer zicht te krijgen op het eigen profiel en zodoende beter in staat is vacatures te vinden die bij hem passen. Geen ‘black-box AI’ waarbij compleet onduidelijk is waar suggesties vandaan komen, maar ‘in gesprek met de AI’ steeds scherper krijgen wat past. Dit gesprek gebeurt door aan te geven bij een vacature of deze past, welke termen aanspreken, welke juist niet. Nieuwsgierig naar de eerste versie van dit instrument? Probeer Mark My Words zelf op

Gezocht jouw ideale baan

Voor het wetenschappelijk onderzoek naar hoe Mark My Words werkt, heeft eelloo subsidie gekregen van de NSVP. De Nederlandse Stichting voor Psychotechniek maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk en heeft daarom de AIxRecruitment Challenge uitgeschrevenAI biedt grote kansen bij het matchen van mensen en werk, maar… kan ook juist leiden tot minder diversiteit en inclusiviteit in werving en selectie. Eerder schreef collega Jaap Jan van Assen al dat het misschien tijd is voor een gedragscodeMet Mark My Words wil eelloo zelf ervaring opdoen met het ontwikkelen van AI die meer transparant is, zogenaamde eXplainable AI (XAI). De geleerde lessen delen we graag! 

Betrokken bij Mark My Words zijn niet alleen collegavan eelloo, ook klanten helpen mee om data te verzamelen. Voor het wetenschappelijk onderzoek wordt met verschillende universiteiten samengewerkt. Ute Klehe (Justus Liebig Universiteit) en Markus Langer (Universiteit van Saarland) hebben met collega’s gespard over het wetenschappelijk design. Eerder dit jaar heeft Neddo Siebum (stagiair van de Universiteit van Amsterdam) veel voorbereidend werk verricht, zowel bij het ontwikkelen van het instrument, als bij het opzetten van het onderzoek.    

We zijn erg nieuwsgierig naar joureacties op deze eerste versie van Mark My Words.

Meer informatie 

Verder praten over de inzet van AI bij recruitment of assessments?  Neem contact op met Jaap Jan van Assen via 088 1004777. 

Scroll naar boven