Vraag nu een demo aan

Mobiliteit & Outplacement: samen kansen vergroten

Met ons complete aanbod van online tools en offline interventies zorg je ervoor dat mensen tijdig in beweging komen en werk vinden dat bij hun talenten en skills past.

Waarom werkt onze aanpak
voor mobiliteit & outplacement?

 

Medewerkers krijgen eigen regie
Ondersteuning bij het in beweging krijgen van medewerkers
Wetenschappelijk onderbouwd, getoetst in de praktijk
Integrale aanpak van slimme online technologie én offline interventies

Succesvolle mobiliteitstrajecten

In tijden van crisis komt het voor dat vrijwillige duurzame inzetbaarheid verschuift naar verplichte mobiliteit, binnen of buiten de organisatie. Een vervelende situatie die vraagt om een doordachte aanpak. Voor deze vraag biedt eelloo een online oplossing, namelijk een mobiliteitsplatform voor medewerkers, gecombineerd met een offline aanpak: een train-de-trainer aanpak voor begeleiders.

Mobiliteitsplatform voor medewerkers

Het platform helpt medewerkers stap voor stap in het maken van hun profiel. Door verschillende vragenlijsten en opdrachten ontdekken kandidaten hun skills, talenten en drijfveren, wat ze in huis hebben en wat ze zoeken in een nieuwe baan. Ze zien welke vacatures bij hun profiel passen, welke opleidingen en maken een actieplan.

Het platform is modulair opgebouwd en ingericht volgens de laatste wetenschappelijke inzichten over het bereiken en activeren van medewerkers. Het resultaat is zicht op andere mogelijkheden die bij medewerkers passen. Daarnaast een aantrekkelijk online profielpresentatie, die medewerkers makkelijk kunnen delen met loopbaanbegeleiders, werkgevers en/of een talentenpool. AVG-proof.

Mensen vinden betekenisvol werk

De Arbeidsmarktverkenner geeft vanuit het talent- en skillsprofiel zicht op passend werk. Werk dat aansluit bij wat mensen drijft – dwars door alle sectoren heen. Zowel passende beroepen en vacatures als wat nog - qua kennis en vaardigheden - ontwikkeld moet worden. Inclusief opleidingen die nodig zijn om in een nieuw beroep of sector aan de slag te gaan.

Train-de-trainer aanpak voor begeleiders

Bij veel ‘Van werk naar werk’- trajecten is er het nodige achterstallig onderhoud in de loopbaan van betrokkenen. Medewerkers en organisaties hebben vaak de focus op de dagelijkse werkzaamheden gelegd, waardoor het proactief loopbaan gedrag weinig aandacht heeft gekregen. Het online mobiliteitsplatform wordt daarom versterkt door een passende begeleiding van de medewerkers. Eelloo biedt zelf geen loopbaanbegeleiding maar heeft een train-de-trainer aanpak ontwikkeld die nauw aansluit bij de instrumenten. Hierdoor zijn (externe) begeleiders in staat om de kandidaten goed te begeleiden naar hun volgende stap. De aanpak bestaat uit enkele elementen:

  • Begeleiders leren de instrumenten kennen en ervaren ze zelf
  • Begeleiders krijgen voorbeelden van offline interventies die passen bij de stappen in het mobiliteitsplatform (individueel of groepsgewijs)
  • Begeleiders krijgen materialen aangereikt die ze kunnen gebruiken om medewerkers te informeren en enthousiasmeren
  • Begeleiders krijgen kennis van het vergroten van proactief loopbaan gedrag van medewerkers. De ideale begeleiding is opgebouwd uit vier fases: Bewust worden (control), Inzicht krijgen (curiosity), Plannen maken (concern), Actie ondernemen (confidence).

Meer weten?

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat eelloo voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van mobiliteit & outplacement? Bel direct met Sara of Inge. Zij vertellen je graag meer hierover.

Bel 088-1004761

 

 

 

Scroll naar boven