Netwerk Mobiliteit Utrecht

Netwerk Mobiliteit Utrecht meets eelloo

Het Arbeidsmobiliteitcentrum & HR Werkgeversnetwerk van de regio Utrecht, Mobiliteit Utrecht, is een onafhankelijk intersectoraal netwerk van werkgevers die duurzame inzetbaarheid creëren. Het Netwerk bestaat uit meer dan 100 regionale werkgevers en instellingen. Donderdag 6 april 2017 heeft eelloo 40 deelnemers van het netwerk ontvangen op het fort voor een netwerk bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst deden alle deelnemers mee met drie workshops:

Workshop De eelloo-case

Eelloo is los georganiseerd en sterk verbonden. We hebben geen functies, leidinggevenden of loopbaanpaden. Hoe zorgen wij bij eelloo dat iedereen werkt aan zijn inzetbaarheid en zijn talent inzet om van waarde te zijn?

Workshop De gemene deler

Veel organisaties lopen tegen dezelfde problematiek aan bij mobiliteit. Onder tijdsdruk bedenken we met alle aanwezige kennis en ervaring een oplossing voor een gemeenschappelijk knelpunt dat jullie inbrengen.

Workshop C Van jobcarving naar jobswap

Altijd al willen sleutelen aan je eigen functie?, dan is dit je kans. In dit experiment kies je welke taken goed bij je passen en ruil je taken met de andere deelnemers. Wat is nodig voor een optimale fit tussen jou en je baan?

Diversiteit van organisaties

Vier keer per jaar organiseert MU een netwerkbijeenkomst voor haar leden om kennisuitwisseling en netwerken te stimuleren. Door elkaar te leren kennen en te weten wie wat doet bij welke organisatie, is het makkelijker samen te werken en bijvoorbeeld vacatures en werknemers uit te wisselen. Tijdens deze bijeenkomsten worden sprekers uitgenodigd die vertellen over actuele thema’s.

Een groot aantal deelnemers vanuit verschillende organisaties heeft deelgenomen aan de workshops.

Deelnemende organisaties event
AkkoladeGemeente UtrechtPolitie
Baan als BusinessGemeente Utrecht EZProvincie Utrecht
CNVJincRabobank
DefensieKBS Advocaten N.V.Reinaerde
DJIKvKStart voor werk
FacilicomLeeuwendaalTrainspot
FCBMatchcareUWV Loopbaancentrum
FNVMobiliteit UtrechtVivat /SNS/ P&M
Focus NederlandNSWisselaar loopbaanadvies
Gemeente Gooise MerenOnzeCoach50 Company

Reactie van Vincent van Veen, oprichter Mobiliteit Utrecht.

“Deze keer hadden we het geluk, om de netwerksessie van Mobiliteit Utrecht bij eelloo in Fort bij ’t Hemeltje te houden. Wat een ontzettend inspirerende omgeving, en wat een ontzettend inspirerend bedrijf! Het is altijd een leuk feestje om te organiseren en de netwerkpartners waren erg enthousiast over de aangeboden workshop. De sessie jobcrafting gaf een duidelijk beeld over je eigen functie en op welk manier je die in kan kleden. Opmerkelijk was de eellloo case een kijkje in de keuken van de eigen organisatie. Opmerkelijk dat je zonder structuur zo veel werk kan verzetten. De reacties die we in de weken erna terug kregen waren zeer positief.”

Activiteiten Mobiliteitsnetwerk Utrecht

Mobiliteitsnetwerk Utrecht is opgericht door Vincent van Veen en Inge Perez.

4 keer per jaar organiseert MU een netwerkbijeenkomst voor haar leden om kennisuitwisseling en netwerken te stimuleren. Door elkaar te leren kennen en te weten wie wat doet bij welke organisatie, is het makkelijker samen te werken en bijvoorbeeld vacatures en werknemers uit te wisselen. Tijdens deze bijeenkomsten worden sprekers uitgenodigd die vertellen over actuele thema’s.

10 keer per jaar organiseert MU Matchtafels voor haar leden om uitwisseling van openstaande vacatures, ervaringsplaatsen, stageplaatsen, detachering te bevorderen.

Daarnaast stellen deelnemende netwerkorganisaties hier hun klussen, tijdelijke interne vacatures, open voor het netwerk en wordt hier creatief nagedacht over kansen en mogelijkheden voor mobiliteit kandidaten.

Scroll naar boven