Download flyer programma’s NL leert door

NL leert door / STAP ontwikkeladvies

Met deze regeling kunnen gekwalificeerde loopbaanadviseurs gesubsidieerd ontwikkeladvies geven aan werkenden en werkzoekenden, tot MBO niveau 2. Een mooie regeling die nauw aansluit bij de visie van eelloo. Vanaf 1 april worden er 15.000 trajecten ter beschikking gesteld voor €700 beschikbaar per ontwikkeladvies. Hieronder lees je wat wij voor jou kunnen doen.

Wie komt in aanmerking voor het STAP ontwikkeladvies?

Iedereen met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt tot MBO niveau 2 komt in aanmerking voor deze regeling. Het maakt dus niet uit of je werknemer, werkloos, zzp’er of zelfstandig ondernemer bent. De aanvraag van deze subsidie loopt via de coach. Interesse in dit gratis ontwikkeltraject? Meld je dan bij ons aan, wij koppelen je aan een loopbaanadviseur bij jou in de buurt!

Wat zijn de vereisten voor de coach?

De STAP ontwikkeladvies regeling start met een situatieschets. In de schets komen vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Een verplicht onderdeel van de situatieschets is de arbeidsmarktscan. Deze arbeidsmarktscan zal de arbeidsmarktpositie van de deelnemer in kaart brengen en laten zien welke kansen en mogelijkheden er voor de deelnemer liggen. Daarnaast mag er per deelnemer worden gekeken of er ook andere tools passend zijn ter ondersteuning.

Naast de situatieschets wordt in het adviestraject een persoonsprofiel opgesteld, waarbij in kaart wordt gebracht wat de competenties, kwaliteiten en vaardigheden van de deelnemer zijn. Daarin wordt ook meegenomen welke wensen de deelnemer heeft met betrekking tot zaken als arbeidsuren, reistijd, werklocatie en dergelijke.

Daarna volgt een toekomst oriëntatie: wat zou ik willen, hoe kan ik dat realiseren en hoe zorg ik dat ik duurzaam inzetbaar en wendbaar ben of blijf op de arbeidsmarkt?

Wij zorgen voor de juiste ondersteuning in de vorm van drie passende programma’s, ook in multimedia variant – met beeld en geluid- beschikbaar, speciaal voor de lagere niveaus, zodat aan alle vereisten van de subsidieregeling voldaan kan worden. Hieronder lees je meer over de programma’s.

Ons aanbod voor NL leert door

                             

Programma NL leert door

                   Basis

  • Arbeidsmarktscan

Programma NL leert door

              Uitgebreid

  • Arbeidsmarktscan
  • Talenten & drijfveren

Programma NL leert door

               Volledig

  • Arbeidsmarktscan
  • Talenten & drijfveren
  • Arbeidsmarktverkenner

Arbeidsmarktscan

Met het APQ-programma wordt op een onderbouwde en objectieve manier de huidige positie op de arbeidsmarkt vastgesteld. Ook wordt er een uitspraak gedaan over de verwachte kans op werk per regio en de arbeidskans over 5 jaar.

Het APQ-programma is het meest ingezette instrument op het gebied van arbeidsmarktwaarde en is gebaseerd op grote actuele datasets. Collega Dr. Anna van der Horst deed validatieonderzoek naar het versterken van pro-actief loopbaangedrag. Lees hier meer over de uitkomsten van haar promotieonderzoek naar eigenschappen en vaardigheden die duurzame inzetbaarheid kunnen beïnvloeden.

We stellen daarbij het 4C-model centraal (Curiosity, Concern, Control, Confidence). De uitkomsten van het APQ-programma zorgen ervoor dat mensen zich bewust worden van hun plek op de arbeidsmarkt en stimuleren om aan de slag te gaan met inzetbaarheid. Door gerichte tips en acties te omschrijven worden mensen geholpen om zelf in actie te komen en op zoek te gaan naar werk dat aansluit bij waar ze goed in zijn en wat ze belangrijk vinden.  Ook wordt gekeken in hoeverre ondernemerschap past bij het verhaal van iemand.

Het APQ-programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Arbeidsmarktwaarde: geeft inzicht in de mate waarin iemand nu en in de toekomst gemakkelijk passend werk zal kunnen vinden.
  • APQ-vragenlijst: onderzoekt de persoonlijke situatie en de mogelijkheden om de arbeidsmarktpositie te verbeteren.
  • APQ-rapport: presenteert met een visueel aantrekkelijk totaalrapport de arbeidsmarktwaarde en de mogelijkheden om deze te verbeteren.

Bekijk hier een filmpje over het APQ-programma.

  Talenten

Onze persoonlijkheidsvragenlijst is ontwikkeld vanuit de Big Five theorie en verfijnd met het AB5C-model van Hofstee. Met de vragenlijst Persoonlijkheid beschikken kandidaten of medewerkers in 20 minuten over een compleet talentprofiel. In het rapport vind je – naast de Big Five – onder andere een top 3 van talenten. Er wordt uitleg gegeven over hoe je optimaal gebruik kunt maken van talenten.

Ook beschikbaar in multimedia versie – met beeld en geluid!

Keuzewijzer  Drijfveren

Drijfveren is gebaseerd op de theorie van McClelland. Met Drijfveren koppel je wat belangrijk is voor mensen aan het werk en de werkomgeving die bij mensen past. Binnen 15 minuten beschikt een kandidaat over zijn sterkste en minder sterke drijfveren.

Ook beschikbaar in multimedia versie – met beeld en geluid!

  Arbeidsmarktverkenner

Met de Arbeidsmarktverkenner geef je mensen direct een unieke toegang tot een uitgebreide bron aan arbeidsmarktinformatie, waaronder alle actuele vacatures en beroepen van Nederland. Met de Arbeidsmarktverkenner beschik je over een zeer innovatieve match tussen je profiel, beroepen en actuele vacatures. Een match op zowel harde als zachte kenmerken. De Arbeidsmarktverkenner biedt als enige in Nederland een visuele beroepen- en vacaturekaart. Op deze kaart vind je alle beroepen van Nederland.

Een belangrijke stap is het invullen van het profiel dat gematcht wordt. Met matching op soft skills kun je matchen op persoonlijkheid, drijfveren, competenties, kennis en werkzaamheden. Ook kun je vanuit de huidige functie, of interessante functies, zoeken naar beroepen en vacatures met grote overlap in soft-skills, kennis en vaardigheden. Je krijgt direct inzicht in passende opleidingsmogelijkheden door een koppeling met de database van Springest.

Zo krijg je helder welke arbeidsmarktmogelijkheden - op basis van wensen en kwaliteiten - het beste bij je verhaal past.

Psychologie, wetenschap en technologie

We koppelen psychologie aan technologie, data aan daden en wetenschappelijke modellen aan de soms ongrijpbare toekomst. Met onze producten geven we iedereen de regie over zijn eigen werk en toekomst. Voor de constructie van onze vragenlijsten volgen we de richtlijnen van de COTAN.

Wil je gebruik maken van één van onze programma's ter ondersteuning van NL leert door, maak dan nu je interesse kenbaar voor ons aanbod! Wij helpen je volledig op weg, zodat jij aan de slag kunt met jouw coachees!

Ben je werkzaam bij een organisatie en wil je meer weten over onze kant en klaar oplossingen voor jouw medewerkers? Wij informeren je graag over de voorwaarden, procedures en uitvoering.

Ben je op zoek naar een coach, dan kunnen de coaches uit onze Talent Expert community je helpen. Geef je daarvoor hieronder op en wij brengen je in contact met coaches in jouw regio.

Wil je meer weten over Talent Experts

neem dan contact op met Marieke en/of Ellemiek. Zij vertellen je graag meer over onze aanpak.

Bel 088-1004777
Of mail talentexperts@eelloo.nl

Scroll naar boven