omgekeerd organiseren

Fokke Wijnstra: omgekeerd organiseren

Omgekeerd organiseren volgens Fokke Wijnstra

In 2010 namen we een radicaal besluit: geen leidinggevenden, teams en functieprofielen meer. Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun inzetbaarheid en ontwikkeling. Omgekeerd organiseren dus!

Visie & Vertrouwen

Als één van de grote voorstanders van het omgekeerd organiseren, was Fokke Wijnstra van Finext in der tijd op zoek naar organisaties die zich hier ook mee bezig hielden om samen van gedachten te kunnen wisselen. Sindsdien hebben Fokke en Siebren van eelloo regelmatig contact betreffende dit onderwerp.

Tijdens het event van onze nieuwe naam eelloo, sprak Glenn van der Burg van het programma People Power van New Business Radio de mannen over dit onderwerp. Siebren vertelt hier over hoe Fokke hem in het begin van de verandering het vertrouwen gaf om door te pakken. Fokke biedt met zijn ervaringen in het omgekeerd organiseren bij diverse bedrijven een grote ondersteunende rol in dit veranderingsproces. Zijn advies aan organisaties die zich hier aan wagen luidt:

Probeer nieuwsgierig te blijven en voorkom om alleen te zenden. Als het ingewikkeld is, maak het eenvoudig. Geef oprechte aandacht en verbindt. Claim niet alles voor jezelf, het succes zit in het collectief. Giet niet alles in targets, de mooiste dingen ontstaan in de spontaniteit.

Beluister hier het fragment met Fokke Wijnstra en Siebren Houtman (10 minuten)

Eelloo on air

New Business Radio maakte tijdens de onthulling van onze nieuwe naam vijf uur lang ‘eelloo on air’, live vanaf Fort Bij ’t Hemeltje in Houten! Glenn van der Burg van New Business Radio sprak met de gasten van eelloo over talentontwikkeling en organiseren op een nieuwe manier.

Scroll to top