Download onze
visie

RH Performance management: voer zinvolle gesprekken over werk en toekomst

Zoek je een alternatief voor de traditionele gesprekkencyclus? Kies voor RH Performance management. Een combinatie van slimme tools en gesprekken over impact en werkplezier. Leidinggevenden voeren gesprekken die er echt toe doen. Mensen managen hun eigen performance.

   

Succesfactoren van RH Performance management:

Je start bij wat mensen dagelijks drijft. Dat geeft veel meer stimulans dan opgelegde KPI’s.
Je stelt de dialoog centraal. Over motivatie, succes, ontwikkeling, impact en toekomst.
Je combineert online tools met een veranderaanpak, gericht op persoonlijk leiderschap.

Hoe werkt RH Performance management?

Bij eelloo praten we niet over HR, maar over RH: Resources for Humans. Werk is er voor mensen, en niet andersom. Onze aanpak bestaat uit:

Slimme tools die mensen regie geven over hun ontwikkeling
Advies over zinvolle gesprekken
Hulp bij de nieuwe cyclus in de praktijk

Slimme tools: neem de regie over je ontwikkeling

Geef mensen eigenaarschap over werk, resultaat, ontwikkeling en inzetbaarheid.

Voor medewerkers: “Stel je eigen doelen in Mijn Impact. Houd je voortgang bij. Vraag feedback. Houd een logboek bij met je belangrijke projecten en resultaten. En reflecteer op je eigen functioneren. Zo kun je op ieder gewenst moment in gesprek gaan. Aan de hand van je online presentatie.”

 

Richt je op de unieke talenten en verborgen kwaliteiten van teamleden.

Voor teams: “Breng talent in beeld op individueel en teamniveau. Dat kan in Mijn kracht. Is er een individuele match tussen talent en werk? En houden teamleden rekening met elkaars sterke punten en leerwensen? Dan kun je optimaal presteren. Krijg zicht op aanwezig en potentieel talent. En verdeel het werk op basis daarvan.”

 

   

Laat je helpen bij zinvolle gesprekken

Voer gesprekken over impact, ontwikkeling, ambitie en werkplezier. Wij helpen je teams op weg. Kies de aanpak die past. Wil je maandelijkse gesprekken, twee keer per jaar of iets anders? En voer je gesprekken met het hele team? Of toch een-op-een met de leidinggevende? Wij adviseren je bij alle belangrijke keuzes. Uitgangspunten voor andersoortige gesprekken:

Kijken naar de toekomst is belangrijker dan terugblikken op het verleden
Proactieve houding voor iedereen: denk zelf na over wat er goed gaat en wat beter kan. En formuleer doelen voor de komende periode.
Collega’s geven elkaar feedback, zodat ieders eigen beeld wordt aangevuld met beelden van de omgeving.
De leidinggevende krijgt een meer coachende en minder sturende rol.

Voer de nieuwe cyclus in: hulp in de praktijk

Samen verkennen we de nieuwe uitgangspunten en doelen. Welke beweging moet de nieuwe cyclus op gang brengen? Hoe bepaal en monitor je de doelen? Wordt er nog beoordeeld, en zo ja: hoe? Is er een koppeling met beloning? Wie heeft welke rol in de nieuwe cyclus? Het liefst werken wij samen met ambassadeurs in de organisatie. Zij dragen eraan bij dat de nieuwe cyclus ook echt wordt ingevoerd.

 

Lees de klantcasus van JOGG en krijg een indruk van onze aanpak in de praktijk. Meer weten over het idee achter RH Performance management?

Nieuwsgierig naar RH Performance management?
Maak een afspraak met Inge. Zij vertelt je graag meer.

Bel 088-100 47 00

Scroll naar boven