Playground-blog deel 3: wat doen we?

De eerste bijeenkomst was met alle collega’s en begon met een korte terugblik op de weg naar de RH Playground: wat doen wij al om eelloo een speelveld te maken? Wat hebben we het afgelopen jaar ontwikkeld en hoe ziet dit eruit? En natuurlijk: wat gaan we nu doen? De RH Playground is van alle collega’s, en dat was te merken. De eerste spellen werden verdeeld en enthousiaste spelers meldden zich meteen aan. Wat gaan we deze maand spelen?

De spellen van deze maand

Enkele collega’s gaan aan de slag om voor eelloo een nieuw Handboek te maken. Een middel om nieuwe collega’s te ondersteunen bij de onboarding, maar ook om andere geïnteresseerden in onze manier van werken te informeren. Over een paar maanden kunnen we het resultaat presenteren. Het leuke is: de spelers hebben ontzettend veel vrijheid gekregen in wat het eindproduct wordt! Maken ze een boek, een video, of wordt het een prachtige poster?

Ook zijn alle collega’s ingedeeld in RH-groepjes, dit is compleet willekeurig gedaan. Deze groepjes van 5 a 6 personen gaan 4 keer per jaar iets met elkaar afspreken: een wandeling, een bijeenkomst of een borrel; de vorm staat wederom vrij. Het doel van deze bijeenkomst is dat er RH-gesprekken worden gevoerd. Laagdrempelig en persoonlijk: hoe gaat met je? Hoe zit je in je werk-vel? Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Op deze manier organiseren we zorg voor elkaar en gaan we met elkaar in gesprek over betekenis op het werk: wat werkt voor jou?

En tot slot zijn twee enthousiaste collega’s begonnen om onze eigen Wonder Wall te maken: een plek in ons Fort waar we straks al onze grote en kleine verwonderingen kunnen tentoonstellen. Elke maand sturen we een handjevol collega’s met een verwonderopdracht de deur uit: ga naar een museum, film of luister naar een inspirerende spreker. Hiermee willen we collega’s stimuleren om overal inspiratie op te doen!

In onze volgende update vertellen we graag meer over onze ervaringen. Ook zullen we binnenkort een blog schrijven over hoe we ons werk gaan verdelen in de RH Playground.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Inge of Freek!

Scroll naar boven