Playground-Blog deel 5: Verhalen delen in de RH Playground

Ook in deze vijfde blog delen we graag onze ervaringen over hoe wij werken. Deze keer vertellen we over een inspirerende sessie die we onlangs met elkaar hadden:

Zo-maar-gasten

In Zo-maar-gasten vertellen enkele collega’s hun verhaal. De ene collega interviewt de andere collega terwijl andere collega’s in het publiek zitten. Het idee is geleend van de theatermakers Kocken en Nederkoorn die al jaren met hun theatershow door het land touren waarin ze 100% Onbekende Nederlanders interviewen. Want in ieder mens schuilt toch een mooi verhaal? Dat vinden wij bij eelloo natuurlijk ook. Wij zijn nieuwsgierig, wie is de mens achter de collega?

In een gezellige ruimte met informele setting staan twee stoelen. Op de ene stoel gaat de interviewer zitten, op de andere stoel de Zo-maar-een-gast-collega. Ieder gesprek duurt maximaal 20 minuten. Genoeg tijd voor verdieping en door de variatie in gasten blijft het spannend. De interviewer bereidt zich niet voor, zo blijft de interviewer oprecht en nieuwsgierig. De zo-maar-gast-collega’s hebben van te voren het programma Mijn verhaal gemaakt. Dit verhaal is tijdens het interview te zien op een scherm.

De collega vertelt over zijn jeugdhelden en favoriete
boeken en films. Hij vertelt over waar hij energie
van krijgt en welke momenten in zijn leven bepalend
zijn geweest. Ook vertelt de collega wat er nog op zijn
bucketlist staat. Vanuit deze drijfveren maken de
interviewer en gast een vertaling naar het
werk. Hoe past het werk bij wie iemand is en
waar iemand voor staat?

Hierdoor ontstaat herkenning bij de collega’s in het publiek. Jij was dus vroeger ook zo’n fan van Quintin Tarantino!  Of… Nu snap ik waar jouw behoefte aan autonomie vandaan komt.

En aan de andere kant ontstaat ook verbazing bij de collega’s.  Nooit geweten dat je serieus nog een keer een ruimtereis wil maken. Of… Ik wist helemaal niet dat je in je vrije tijd een boek aan het schrijven bent. Daar ligt dus ook jouw talent.

Onze conclusie: we werken dan wel elke dag met elkaar samen maar er is nog zoveel te
ontdekken aan elkaar. In ieder mens schuilt zeker een mooi verhaal.
Wil je ook met je collega’s verhalen delen? Neem dan contact op met Freek of Inge!

 

Scroll naar boven