toptalent

Rapport ‘Hoe haal ik toptalent binnen?’

Het ziet ernaar uit dat de krappe arbeidsmarkt ook in 2018 aanhoudt. Met name de jongere generaties vinden het van steeds groter belang om bij organisaties te werken die gedreven worden door waarde- en zingeving. En dat geldt voor zowel vast als flexibel personeel. Dat stelt Han Mesters in het rapport ‘Hoe haal ik toptalent binnen?’ (ABN AMRO, dec. 2017). Wil een organisatie het talent in die krappe markt aan zich binden, dan spelen de invulling en de communicatie over haar ‘purpose’ een belangrijke rol.

Een gelijkwaardige en inhoudelijke verhouding

Deze ontwikkeling biedt o.i. een kans voor arbeidsbemiddelaars om zich nog meer als strategisch gesprekspartner te profileren. Opdrachtgevers worden meer uitgedaagd om de eigen organisatie tegen het licht van de huidige tijd te houden. Kandidaten hebben meer opties. Arbeidsbemiddeling volgens het ‘u vraagt, wij draaien’ principe krijgt het steeds lastiger.

Waar de vraag naar flex veelal werd ingegeven door capaciteitsissues, wordt flex volgens het rapport steeds meer geïntegreerd met de eigen workforce. Waarde creatie staat daarbij centraal. Dat vergt een bredere kijk op de kwaliteiten en eigenschappen van kandidaten en dat strekt verder dan cv en motivatie. Voor bemiddelaars biedt dit o.i. de kans om daadwerkelijk de kandidaat als mens centraal te stellen en ook als bemiddelaar nog meer waarde toe te voegen.

Al met al lijkt een gelijkwaardige en meer inhoudelijke verhouding tussen bemiddelaar, opdrachtgever en kandidaat de toekomst te hebben. En zo hoort het volgens ons ook.

Klik hier om het rapport in te zien.

Aanpak binnen eelloo

Ook wij herkennen bovenstaande bevindingen. Onlangs hebben we voor de Gemeente Utrecht een innovatieve manier van recruitment toegepast die past bij hun zoektocht naar de ambtenaar 3.0. Nieuwsgierig? Lees hier het artikel over RH recruitment.

En lees hier onze whitepaper: Van Human Resources naar Resources for Humans.

Meer weten?

Bel Quint op

06 51 39 51 47

Scroll to top