RH-recruitment

RH-recruitment? Trainees selecteren op basis van hun verhaal bij gemeente Utrecht

Feest op het fort! Waarom? Wij zijn erg trots op onze samenwerking met de gemeente Utrecht! Afgelopen maanden hebben beide organisaties hard gewerkt om het selectietraject van trainees bij de gemeente te vernieuwen. Gemeente Utrecht vroeg eelloo om een innovatieve manier van recruitment toe te passen die past bij hun zoektocht naar ‘ambtenaren 3.0’. Onze oplossing: RH recruitment!

RH-recruitment – De nieuwe visie op recruitment

Als antwoord op de vraag van gemeente Utrecht heeft eelloo een selectieportal ontwikkeld die de kandidaat centraal stelt. In plaats van eerst een uitgebreide CV- of briefselectie worden kandidaten gevraagd om zich aan te melden voor de eerste fase: ‘Jouw Fit’. In deze fase wordt gekeken of de kandidaat over de minimale lat komt van wat nodig is om als trainee succesvol te zijn. Hier wordt gebruik gemaakt van ons game-based assessment om de ‘fit’ te toetsen tussen de kandidaat en gemeente Utrecht en wordt het werk- en denkniveau getoetst.  In fase twee staat het verhaal van de kandidaat centraal. In deze fase krijgt de kandidaat de kans om te laten zien wie hij is, waarom hij voor Utrecht wil werken en welke talenten en voorkeuren hij bezit. In de fase ‘Jouw Verhaal’ zitten allerlei innovatieve opdrachten, zoals het opnemen van een online videopitch en het schrijven van een brief naar de burgemeester. Een hyper persoonlijke online presentatie is het eindresultaat. Deze presentatie staat centraal bij de uiteindelijke selectie van de trainees door recruiters.

Waarom is dit een RH-feestje?

Wij vinden het geweldig dat gemeente Utrecht onze RH-recruitment visie deelt. Door de unieke talenten en voorkeuren van een kandidaat te gebruiken als matchingcriteria helpt Gemeente Utrecht mee vorm te geven aan de arbeidsmarkt van de toekomst. Een arbeidsmarkt waarin het meer draait om mensen in plaats van om functieprofielen, waar meer ruimte is voor onverwacht talent, diversiteit en inclusiviteit.

Wil je meer weten?

Deze nieuwe aanpak van RH-recruitment, hoort bij onze RH-methodiek. Als je hier meer over wilt weten vind je op onze website de whitepaper, maar ook allerlei inspirerende verhalen van gewone mensen in hun werk. Ook staat er informatie over de gebruikte producten, waaronder onze game-based assesments.

Benieuwd hoe RH-recruitment kan helpen jouw organisatie klaar te maken voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer!

Nieuwsgierig?

Meer weten over RH recruitment of game-based assessments.

Bel Jaap Jan.

088-100 47 77

Scroll naar boven