Skillsbased matchen, vooral nu!

Skills-based matching. Er wordt veel over gesproken, maar er zijn nog maar weinig plekken waar er al echt ervaring mee is opgedaan. Wat is het? Welk probleem los je er mee op? En hoe ga je er mee aan de slag? Recent sprak collega Jaap Jan van Assen op Digitaal Werven 2020 over de technologie, de verschillende initiatieven die al zijn gestart en de eerste ervaringen. Kijk het hier terug.

Jaap Jan van Assen van Eelloo op Digitaal-Werven 2020 - YouTube

Wat is het?

Bij skills-based matching wordt gekeken hoe mensen op basis van hun vaardigheden, kennis en talenten passen bij werk binnen alle sectoren op de arbeidsmarkt. Vaak ook wordt gekeken welke werkzaamheden binnen een organisatie aansluiten bij de skills van een kandidaat.

Welk probleem los je er mee op?

Waarom is deze nieuwe kijk op het samenbrengen van mens en werk nu zo’n hot topic? Al langere tijd is duidelijk dat matching op opleiding en werkervaring lang niet altijd de meest ideale matches oplevert. Door af te gaan op het CV voor een eerste selectie, worden kandidaten afkomstig uit andere sectoren onterecht uitgesloten, mist de kandidatenpool de gewenste diversiteit en is er te weinig aandacht voor de klik met de organisatiecultuur. Dit leek vóór de Coronacrisis vooral van belang vanwege de War on Talent; de traditionele ‘ideale kandidaat’ was nauwelijks nog te vinden.

Ook nu is de relevantie er niet minder op geworden. Als gevolg van de coronacrisis wisselt de behoefte aan personeel in extreme mate per branche of functie. Dus zicht op wie waar past, onafhankelijk van opleiding of sector is ontzettend nodig. Enerzijds om te voorkomen dat veel mensen in een uitkering terechtkomen, anderzijds om het nieuwe werk dat ontstaat gedaan te krijgen.

Hoe kun je er mee aan de slag?

De tijd om te experimenteren is er eigenlijk niet. Leren van gestarte initiatieven kan natuurlijk wel. Het  Skillspaspoort Schiphol is een voorbeeld, waar mensen vanuit hun huidige werk zicht krijgen op andere mogelijkheden. Projecten bij Transvorm en Extra Handen voor de Zorg, gaan over het slim plaatsen van zij-instromers en vrijwilligers in de zorg. Of WIJIJ waar werkzoekenden in de regio op zoek kunnen naar werk dat past bij hun skills, talent en drijfveren.

Meer weten over de eelloo technologie voor skillsbased matchen? Op onze productpagina vind je meer informatie. Of neem contact op met Jaap Jan van Assen, hij vertelt je er graag meer over. Bel Bel (088) 1004761.

Scroll naar boven