Vraag nu een demo aan

SLIM-regeling: subsidie leren en ontwikkelen MKB  

Iedere ondernemer begrijpt de noodzaak van leren en ontwikkelen, helaas komt het echter niet vaak tot een structurele aanpak. De SLIM-regeling moet hier verandering in brengen.

Tussen 1 en 30 september 2020 konden MKB ondernemingen subsidie aanvragen om leren en ontwikkelen vanzelfsprekend te maken. Inmiddels is de deadline verstreken om subsidie aan te vragen. De kans is groot dat er in 2021 een nieuwe subsidieronde gaat volgen. Hoe en wanneer is nog niet helemaal duidelijk, maar wij blijven het volgen. Wil je dat wij je een seintje geven als we meer weten?

 

Ons aanbod voor de SLIM-regeling:

 

Een ontwikkelplatform voor elke medewerker
Een online toolbox voor HR en leidinggevenden
Het invoeren van periodieke ontwikkelgesprekken

Persoonlijk ontwikkelplatform met een unieke online presentatie

Het eelloo loopbaan platform is ontwikkeld vanuit een visie waarin we vinden dat de medewerker centraal staat. Hij of zij wordt zo goed mogelijk ondersteund in zijn loopbaan. Een online, veilig en visueel aantrekkelijk persoonlijk dossier waarin de medewerker alleen zelf toegang tot heeft is hierbij het uitgangspunt.

Het platform bevat een divers aanbod van online tools en interventies. Het aanbod bestaat onder andere uit een inzetbaarheidsvragenlijst, een talentscan, arbeidsmartktverkenner en ontwikkelplan. Medewerkers bepalen zelf met welke vraag ze aan de slag willen en wanneer ze wat doen. Alle tools zijn qua taalgebruik naar de medewerkers toegeschreven, zodat zij zelf conclusies kunnen trekken. Er kunnen diverse selecties gemaakt worden van resultaten. Met een druk op de knop vormt zo’n selectie zich tot een soort Pinterest board: de online presentatie pagina. Dit is een mooi opgemaakte webpage waarmee de resultaten gedeeld kunnen worden, bijvoorbeeld met een collega, leidinggevende of HR.

Toolbox voor HR en leidinggevenden om te komen tot een ontwikkelcultuur

We ondersteunen HR en leidinggevenden met de Toolbox Let’s Move. Deze bestaat uit een concrete methodiek en bijbehorende materialen voor het creëren van een echte ontwikkelcultuur. Bijv. tools voor gespreksvoering, veelgestelde vragen over LLO, tips voor activatie op de werkvloer en bouwstenen voor een positief leerklimaat. Op deze manier voelen alle betrokkenen in de organisatie zich toegerust om hun rol te pakken en ontstaat een organisatieklimaat waarin medewerkers ook echt proactief kunnen zijn in hun loopbaan en ontwikkeling. Meer informatie over de toolbox vind je hier.

Het invoeren van periodieke ontwikkelgesprekken

Het gesprek tussen de leidinggevende en de medewerker over zijn of haar ontwikkeling is belangrijk voor het creëren van een werkomgeving waarin leren en jezelf blijven ontwikkelen, volop wordt gestimuleerd. Maar het kan lastig zijn als ondernemer om te weten hoe je dit gesprek het beste en het meest effectief kunt voeren. Wij helpen je teams op weg met het programma ‘Mijn impact’. Je legt hierdoor de regie voor ontwikkeling meer bij de medewerkers en neemt leidinggevenden veel werk uit handen. Met het programma Mijn impact kunnen medewerkers hun doelen stellen, voortgang bijhouden, een logboek aanmaken met belangrijke projecten en resultaten en feedback vragen. En reflecteren op hun eigen functioneren. Zo kunnen ze goed voorbereid de gesprekken in gaan. Wij helpen met de aanpak die bij jouw organisatie past en adviseren je bij alle belangrijke keuzes. 

Onze ervaringen in de praktijk?

Lees hier de klantcasus van JOGG en krijg een indruk hoe wij in de praktijk het invoeren van ontwikkelgesprekken hebben aangepakt.

Meer lezen over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen in het kader van de SLIM regeling?

Persoonlijk contact

We helpen je graag bij jouw vragen over de SLIM regeling en hoe je deze voor jouw organisatie het beste in kan zetten.

Bel direct met Sara. Zij vertelt je graag meer hierover.

Bel 088-1004761

 

 

 

Scroll naar boven