Succesfactoren voor interventies voor inzetbaarheid

Werk is er voor mensen en niet andersom. Maar het vinden en behouden van werk dat goed past wordt steeds lastiger. Mensen worden continu geconfronteerd met ontwikkelingen en veranderingen en organisaties willen zo flexibel mogelijk zijn. Welke oplossingen kunnen we bedenken die mensen helpen sneller en slimmer keuzes te maken in hun loopbaan? Hoe zorgen we dat werk waardevol is voor mensen en de mens centraal staat bij het zoeken en matchen?

Tijdens deze radio uitzending van People Power FM vertelt Anna van der Horst van eelloo hoe je medewerkers kunt stimuleren om zelf aan de slag gaan met hun loopbaan. Organisaties zetten hier interventies voor in, zoals workshops en online tools. Maar wat maakt een interventie succesvol en lukt het om mensen te leren hoe ze proactief kunnen zijn in hun loopbaan? Anna van der Horst deed hier onderzoek naar en we vragen in deze aflevering wat haar onderzoek aan het licht heeft gebracht.

Ook is er in deze aflevering aandacht voor het inspiratiehoekje met boeken, lezingen, films, documentaires die bij de gasten tot inspiratie hebben geleidt. In dit inspiratiehoekje vertelt Anna van der Horst over een boek waarin het verhaal is opgeschreven over een beginnende arts in Engeland, Adam Kay: Dit doet even pijn. Hij vertelt in dit boek uitgebreid over wat zijn werk mooi maakt, maar ook wat er vreselijk is aan zijn werk.

De negatieve kanten van zijn werk worden grotendeel veroorzaakt door de manier waarop het werk is ingericht. Op het EAWOP congres sprak Sharon Parker  over Job Design, met daarin de kenmerken van wat goed vormgegeven werk is. Wat maakt een baan leuk. Presentator Glenn van der Burg is zeer te spreken over het nieuwe boek van Marcus Buckingham: Nine lies about work.

Aukje Nauta verzorgt in deze uitzending haar maandelijkse column Aukjes Aanrader over Duurzame inzetbaarheid.

Voor meer informatie over het onderzoek van Anna van der Horst, klik hier.

Voor nog meer radiouitzendingen van eelloo ga naar peoplepower.radio

Scroll to top