Succesfactoren voor interventies voor inzetbaarheid

Tijdens deze podcast vertelt Anna van der Horst van eelloo hoe je medewerkers kunt stimuleren om zelf aan de slag gaan met hun loopbaan. Organisaties zetten hier interventies voor in, zoals workshops en online tools. Maar wat maakt een interventie succesvol en lukt het om mensen te leren hoe ze proactief kunnen zijn in hun loopbaan? Anna van der Horst deed hier onderzoek naar en we vragen in deze aflevering wat haar onderzoek aan het licht heeft gebracht.

Beluister hier de podcast van People Power Radio

Ook is er in deze aflevering aandacht voor het inspiratiehoekje met boeken, lezingen, films, documentaires die bij de gasten tot inspiratie hebben geleidt. In dit inspiratiehoekje vertelt Anna van der Horst over een boek waarin het verhaal is opgeschreven over een beginnende arts in Engeland, Adam Kay: Dit doet even pijn. Hij vertelt in dit boek uitgebreid over wat zijn werk mooi maakt, maar ook wat er vreselijk is aan zijn werk.

De negatieve kanten van zijn werk worden grotendeel veroorzaakt door de manier waarop het werk is ingericht. Op het EAWOP congres sprak Sharon Parker  over Job Design, met daarin de kenmerken van wat goed vormgegeven werk is. Wat maakt een baan leuk. Presentator Glenn van der Burg is zeer te spreken over het nieuwe boek van Marcus Buckingham: Nine lies about work.

Voor meer informatie over het onderzoek van Anna van der Horst, klik hier.

Voor nog meer radiouitzendingen van eelloo ga naar peoplepower.radio

Scroll naar boven