talent expert

Talent Expert als adviseur voor een nieuw MKB: een vliegende start!

Hoe kunnen Talent Experts bijdragen aan een nieuw MKB dat wendbaar is en mensgericht: klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Een interessant en belangrijk vraagstuk dat door eelloo in de spotlights wordt gezet. Tijdens een Kickstart-meeting en Radio-uitzending gingen we met onze mede Talent Experts om tafel: wat is ons antwoord op deze prangende vraag?

Kickstart meeting

Met een enthousiast team van Talent Experts hebben we het over trends in de arbeidsmarkt gehad  en komen we vervolgens uit op de hoofdvraag: hoe kunnen Talent Experts het MKB klaar stomen voor deze ontwikkelingen? Middels twee stamtafelsessies werden hierover inzichten verzameld. Vooral de focus meer op de kandidaat en het expliciet maken van de bedrijfscultuur werden hierbij benoemd als belangrijkste factoren.

Focus op de kandidaat

Talent Experts zijn impresario’s voor de talenten in Nederland. Het zou prachtig zijn als medewerkers bij iedere verandering in hun loopbaan pad hun profiel eenvoudig kunnen bijwerken, en zichzelf goed kunnen verbinden aan zinvol werk. Zorg dat mensen hun eigen Talent Experts worden!

Maak de bedrijfscultuur expliciet

Deze heeft namelijk grote invloed op het kunnen bieden van zinvol werk. We moeten medewerkers blijven vragen naar hun drijfveren en hoe ze hun werkdagen ervaren. Zijn ze onder prikkelt, of wordt het ze juist te veel? Ervaren ze zingeving in wat ze doen? Talent Experts kunnen MKB-organisaties ondersteunen bij het expliciet maken van de bedrijfscultuur en het verbinden van de drijfveren. Apps kunnen allicht helpen om dit laagdrempeliger te maken.

Radio-uitzending People Power FM

Enkele dagen na de kickstart-meeting gingen we op People Power FM verder op dit thema in door in te zoomen op de ervaringen van twee Talent Experts in het specifiek: Robert Douma, zelfstandig adviseur bij Talentvraagstukken, en Jolande de Bruijn, recruiter van Talent bij Zeo. Hoe transformeert het MKB naar wendbaar en mensgericht?

Robert Douma, Jolande de Bruijn, Jaap Jan van Assen en Freek Haagsma bij Power People fm over het nieuwe MKB.

Het vervolg!

We gaan zeker een vervolg plannen over dit onderwerp. Wil je ook meedenken en meehelpen aan een nieuwe MKB?

Scroll to top