RH Talentmanagement: er is meer talent dan je denkt

Maak meer mogelijk met talent dat in je organisatie aanwezig is. Met onze technologie verbind je het unieke talent van mensen aan de missie van de organisatie.

 

De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt om een flexibele match tussen mens en werk. Er zijn meer vacatures dan beschikbare talenten. Hoe krijg je zicht op het potentieel in je organisatie? Hoe houd je talenten enthousiast en aan boord? Hoe zorg je dat iedereen zich blijft ontwikkelen?

 

RH Talentmanagement in het kort:

Je start bij de mensen. Waar zit ieders talent, kennis, werkplezier en ambitie?
Teams maken gebruik van elkaars kennis en talent.
In de hele organisatie vinden matches plaats tussen mens en werk. Iedereen groeit.

Misschien herken je een van deze problemen?

  • Bij vacatures wordt extern geworven want er is onvoldoende zicht op wat de huidige medewerkers kunnen en willen.
  • Medewerkers geven aan dat ze zich onvoldoende kunnen ontwikkelen. Ze zien te weinig kansen en dreigen te vertrekken.
  • Er is een verschil tussen wat mensen kunnen en wat het werk in de toekomst van ze vraagt.
  • Er is veel data over mensen in verschillende systemen maar het lukt HR niet om hiermee de business goed te ondersteunen.

Zo werkt RH Talentmanagement:

Bij eelloo praten we niet over HR, maar over RH: Resources for Humans. Werk is er voor mensen, en niet andersom. Met RH Talentmanagement benut je sterke punten van mensen die van zichzelf weten waar ze goed in zijn. En die dat ook uitstralen. Met zelfkennis, trots en werkplezier. Ons platform geeft iedereen zicht op talenten en het werk dat er ligt. Het brengt mens en werk bij elkaar en zorgt dat mensen die beste versie van zichzelf laten zien.

Maak mensen bewust van hun talentprofiel

Voor individuele medewerkers: “Maak je talentprofiel. Ontdek waar je goed in bent, wat je drijft en wat je ambities zijn. En verbind dit aan het werk.”

Iedereen heeft talent
Leven lang ontwikkelen
Pak zelf de regie

Vorm impactvolle teams

Voor teams: “Werk aan gezamenlijke impact door het benutten van ieders sterke punten. Het resultaat? Gedragen eigenaarschap en een optimale werkverdeling.”

Optimale werkverdeling
Ruimte voor diversiteit
Eigenaarschap en werkenergie

Match mens en werk in je hele organisatie

Voor organisaties: “Geef iedereen overzicht. Welk potentieel heb je in huis? Welke loopbaankansen zijn er voor medewerkers? Laat je in de Talentverkenner verrassen door verborgen talent dat boven komt. En toets scenario’s voor de toekomst.”

Zicht op verborgen talent
Omgekeerde vlootschouw
Opgave- en talentgericht werken

Hoe begin je?

Benieuwd hoe je stap voor stap kunt toewerken naar een talentgerichte organisatie? Boek een demo-afspraak met een van onze adviseurs.

Wil je weten wat het aanbod is van eelloo op gebied van talentmanagement? bekijk het in de brochure.

Nieuwsgierig naar RH Talentmanagement?

Maak een afspraak met Inge of Jaap Jan. Zij vertellen je graag meer over onze aanpak. Bel 088 – 100 47 00 en maak een afspraak om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

Scroll naar boven