Werkenergie event

Werkenergie Event - de terugblik! Hoe ontketen je de energie bij jouw collega’s?

Eelloo, Effectory, Factor Vijf, NSvP en People Power geloven dat werk veel meer van waarde kan zijn voor mensen. Dat in organisaties meer werkenergie aanwezig is dan nu wordt benut en dat medewerkers vaak nog veel meer in zich hebben dan ze nu laten zien. Omdat het los maken van werkenergie een prachtig effect heeft op het werkgeluk van mensen organiseerden wij het Werkenergie Event op 8 juni.

Op het Werkenergie Event van 8 juni gingen 23 teams uit 23 verschillende organisaties aan de slag om elkaar te inspireren en echt in actie te komen, zodat zij concrete stappen konden zetten in hun verandertraject. Zij zochten naar antwoorden op vragen als: Hoe ontketen je de energie bij jouw collega’s? Hoe zorg je dat mensen zich echt van waarde voelen? Hoe richt je werk in als energiebron voor collega’s? En hoe zorg je dat mensen zelf de regie pakken in hun duurzame inzetbaarheid? Alle teams gingen met antwoorden en een concrete aanpak naar huis hoe zij de werkenergie in hun organisatie gaan ontketenen.

Pakkende praktijkcases van Vebego en GGD West-Brabant

Annette van Waning, CSR manager van Vebego spreekt over betekenisvol werk voor 35.000 mensen. Hoe zorg je voor werkenergie voor zoveel vakmensen? Maak het persoonlijke gesprek over betekenis, vakmanschap, plezier, aandacht en bijbehorende randvoorwaarden schaalbaar. Inventariseer organisatie breed en ga hierover met elkaar in teams en 1-op 1 over in gesprek.

Niet iedereen heeft gelijke kansen. Dat is wat Annemieke van der Zijden, Directeur PG van GGD West Brabant, drijft. Annemieke vertelt over de eigen regie van burgers en vakmensen. Door persoonlijke kracht en gedeelde waarden ontstaat werkenergie. Samen krachtdadig optreden door op te staan voor kwetsbaren. Bij het werken in zelforganiserende teams moet heel HR op z’n kop. Annemieke neemt de zaal mee in een unieke transformatie: Ondersteun de professional om zelf van betekenis te kunnen zijn. Lees ook de Klantcase van GGD West-Brabant.

   

Wetenschappelijke reflectie en actie

Prof. dr. Jesse Segers (Sioo) en prof. dr. Aukje Nauta (Factor Vijf) gaven hun reflectie op deze goede praktijken, gebruik makend van wetenschappelijke theorie en onderzoek.
Vervolgens gingen de teams aan de slag met de volgende stappen:

Discover: Samen met mensen uit andere organisaties werden prachtige parels gedeeld.

   

Dream: Teams gingen met hulp van experts aan de slag met de ideale werkenergie.

   

Design: Met je team plannen maken met hulp van diverse experts.

   

Deliver: Tijd voor actie.

   

Marktplaats: Op het slot van het event bij elkaar op bezoek

   

De teams konden in al deze rondes een mix van wetenschappers, adviseurs en vormgevers raadplegen: Pieter Jan de Bree (Dr. Freund, People Power), Guido Heezen (oprichter en eigenaar van Effectory), Hanneke Grutterink  (doceert aan de UvA), Jesse Segers (rector van Sioo), Kees Blokland (sneldichter), Marianne van Woerkom (associate professor bij Tilburg University), Meine van der Graaf (visualiser, People Power), Siebren Houtman (partner eelloo), Patricia Deiters-Rahusen (imaginatietherapeut) en Sonia Sjollema (directeur van de NSvP en Kenniscentrum Innovatief in Werk).

Fotografie: Erik Kottier.

 

Radio uitzending - werkenergie is ook een mindset

         

Luister hier naar de radio uitzending over werkenergie. In deze aflevering staat het nut en noodzaak van werkenergie centraal ? Wat het is? Hoe je het kan vergroten? In de studio zijn Inge van Nispen en Anna van der Horst van eelloo, Cristel van de Ven van Factor Vijf en Pieter Jan de Bree van People Power.

Heb je deze gemist? En wil je ook de werkenergie bij je collega;s ontketenen?

Meld je aan voor het volgende event op vrijdag 9 november! Stuur een mailtje aan: support@eelloo.nl

 

Nieuwsgierig?

Meer willen weten over werkenergie.

Bel Inge!

088 - 100 4700

2 gedachten over “Terugblik werkenergie event!

  1. […] alvast een indruk te krijgen, lees hier een kort verslag van het vorige event op 8 juni […]

  2. […] Wij sturen je te zijner tijd dan meer informatie toe. Om alvast een indruk te krijgen, lees hier een kort verslag van het vorige event op 8 juni […]

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven