Zij-instromers

Zo weten werkgevers en zij-instromers elkaar te vinden

De vraag naar zorgpersoneel stijgt. Maar ondertussen zit er nog talent thuis en zijn mensen die in de zorg passen werkzaam in andere sectoren. Het Transvorm Talent Center (TTC) zorgt ervoor dat werkgevers en zij-instromers elkaar weten te vinden. Deze digitale tool van eelloo maakt een goede match mogelijk en komt voorjaar 2018 in gebruik.

Over Transvorm

Transvorm is het samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Bij Transvorm zijn 190 zorg- en welzijnsorganisaties aangesloten. In totaal werken bij deze organisaties ongeveer 120.000 mensen. Dit is zo'n 80% van het totaal aantal medewerkers in Zorg en Welzijn in de hele provincie. De bestaande Transvorm Loopbaan Portal (TLP) heeft de afgelopen 4 jaar al meer dan 4.000 medewerkers geholpen bij het maken van loopbaankeuzes, hun duurzame inzetbaarheid en hun werkgeluk. Het Transvorm Talent Center is speciaal bedoeld voor nieuwe instroom en bestaat uit twee onderdelen: ePortfolio en e-assessment.

ePortfolio voor de werkzoekenden

Met een e-portfolio presenteren werkzoekenden zich aan werkgevers. Ze maken een profiel aan dat naast de beroepskwalificatie ook de mogelijkheid biedt om losse kwaliteiten toe te voegen, bijvoorbeeld gecertificeerde handelingen of competenties. Werkgevers kunnen vervolgens in een talentpool zoeken op beroep of op beschikbare uren, kwaliteiten en competenties die van belang zijn voor een vacature. Zo krijgt de werkgever een completer beeld van een kandidaat en is in één oogopslag duidelijk wat hij of zij te bieden heeft. Net als het TLP is het TTC een gebruiksvriendelijke omgeving: kandidaten vinden gemakkelijk hun weg in de vragen en tests en ontvangen een mooie rapportage en e-portfolio. Bovendien bieden zij zich op die manier aan de sector aan en blijven zo behouden voor de werkgevers.

E-assessment op maat

Werkgevers kunnen in het TTC ook een e-assessment op maat afnemen bij een kandidaat. Het assessment kijkt naar werk- en denkniveau, leervermogen, talenten, drijfveren en algehele competenties. Het voordeel is dat kandidaten maar één keer een e-assessment hoeven te doen. Het assessment is wetenschappelijk onderbouwd en er zijn varianten voor specifieke doelgroepen zoals anderstaligen mogelijk. Het TTC kan ingezet worden op vraag van werkgevers, voor gezamenlijke wervingscampagnes of voor enkele organisaties. Het wordt bijvoorbeeld als selectie-instrument gebruikt voor Samen aan Zet. Met het TTC wordt vastgesteld of een leerling voor de beoogde opleiding over het juiste werk- en denkniveau beschikt.

Bron: Transvorm

Nieuwsgierig?

Bijvoorbeeld meer willen weten van de mogelijkheden van het Transvorm Talent Center?

Bel Quint!

06 51 39 51 47

1 thought on “Verbinden van werkgevers en zij-instromers

  1. […] Talentpool door andere organisaties worden gevonden. Zo blijven zij behouden voor de sector. Lees hier meer over het Transvorm Talent […]

Comments are closed.

Scroll to top