'Als de mensen allemaal een passende werkplek hebben, ben ik gelukkig'

Kevin Herweijer (30), programma-coördinator sociaal werkbedrijf

‘Nadat ik in de consultancy en change management had gewerkt, wilde ik me graag langer binden aan één organisatie. Je ziet dan toch meer het resultaat van al je inspanningen. Ik had meteen een klik met de sociale werkplaats en vind het ook maatschappelijk interessant om mensen die nooit een normale baan zullen vinden toch naar zinvol werk te begeleiden. Eerder waren we voornamelijk een productiegerichte organisatie, maar de behoefte is om er meer een bedrijf van te maken waar de mens en zijn ontwikkeling centraal staan. Als programma-coördinator heb ik daar een mooie verbindende rol in.

‘Het zijn de kleine veranderingen die je koestert’

Ik ontwerp middelen waarmee de begeleiders onze medewerkers kunnen coachen in hun ontwikkeling en hen een passende werkplek kunnen bieden. Dat is vaak behoorlijk abstract werk, zoals het ontwerpen van een leiderschapstraject of het invoeren van een strategische personeelsplanning. Maar dat vind ik juist leuk: iets heel strategisch oppakken, de juiste mensen met het project verbinden en dan samen aan de slag! Met als resultaat dat we aan het eind van de rit zien dat er echt iets verandert voor de mensen die in onze bedrijven werken. Als zij allemaal een passende werkplek hebben, ben ik gelukkig.

Omdat onze mensen vaak heel lang bij ons werken, worden er regelmatig jubilea gehouden. Ik ga daar graag naar toe. Twee jaar geleden werd een jubilaris nog toegesproken en geroemd om het goede werk dat zij had geleverd. De laatste keer werd vooral verteld hoe goed de medewerker zich had ontwikkeld. Het zijn de kleine dingen waaraan je ziet dat de cultuur van het bedrijf zo is veranderd en die koester ik.’

Scroll to top