Met vertrouwen de toekomst tegemoet. Wat is jouw verhaal?

De huidige manier van werken vraagt om andere loopbaan vaardigheden. Teams en functies zijn dynamischer. Organisaties stimuleren persoonlijk leiderschap. Mensen dienen in nieuwe situaties steeds zélf goed te weten welke rol en welke projecten goed aansluiten bij hun persoonlijke ambities en kwaliteiten. Maar hoe maken mensen de juiste keuzes in hun loopbaan? Een ding weten we zeker. Er is meer voor nodig dan een bijgewerkt CV.

Regie pakken over je eigen loopbaan. Wat vraagt dit van medewerkers?

Van medewerkers wordt steeds meer gevraagd dat ze continue de juiste match kunnen maken tussen zichzelf en hun werk. En dat ze hun leven lang blijven ontwikkelen. Wat zijn mijn talenten? In welke richting wil ik mij ontwikkelen? Wat voor werk past het beste bij mij? Hoe verander ik mee met mijn werk? Hierbij worden ze soms geholpen door HR-professionals of leidinggevenden, maar er wordt ook een groot beroep gedaan op de medewerker zelf. Alleen zicht op het eigen profiel (persoonlijkheid, ervaring etc) is niet genoeg om de match tussen mens en werk te kunnen maken. Het CV gaat over het verleden. Het verhaal van mensen gaat over de match voor de toekomst.

Keuzes maken in je loopbaan doe je met je verhaal

Het persoonlijke verhaal noemen we ook wel het innerlijke kompas. Het verhaal gaat over inspiratie en energie, over markeermomenten, dromen en ambities. Over wat voor werk(context) iemand succesvol maakt. Wat werkt voor jou? Het verhaal is dynamisch, er komt regelmatig een hoofdstuk bij. Wanneer iemand zijn eigen verhaal goed kent, is hij niet alleen nu beter in staat om goed passend werk te vinden, maar wordt het ook makkelijker om snel de juiste keuze te maken als er iets verandert. Als mensen hun innerlijk kompas scherp hebben ervaren ze zin (purpose), nemen ze makkelijker beslissingen en zijn ze in staat de toekomst positiever tegemoet te gaan.

Hoe begin je?

Mensen beginnen met hun eigen verhaal en talentenprofiel door zelfonderzoek te doen en met anderen te praten. Mensen worden zich zo bewust van wat ze betekenis geeft en hoe ze hun talenten zo kunnen inzetten om de grootste impact te hebben.

Hoe start je die bewustwording bij iedere medewerker?  Ga naar RH Talentmanagement en download daar de eelloo Talentplannen op individu, team en organisatieniveau. Met RH Talentmanagement benut je sterke punten van mensen die van zichzelf weten wat ze willen. En die dat ook uitstralen. Met zelfkennis, trots en werkplezier.

Ook het persoonlijk leiderschap van mensen vergroten?

Inge vertelt je graag hoe.
088-1004700

Scroll naar boven