Betekenis in je werk - film van steef

VerwonderVaas - pak een kaartje en verwonder je!

Als mensen zich alleen maar concentreren op doelen en successen, ligt de waan van de dag op de loer. Je blik vernauwt. Inspiratie en nieuwe energie krijg je wanneer je de dagelijkse routine doorbreekt. Verwonder je! Waarover iemand zich verwondert, is heel persoonlijk. Het gaat erom dat mensen worden uitgedaagd zich open te stellen voor nieuwe inzichten en creativiteit. Door tijd en ruimte te maken voor zaken die niets te maken met de dagelijkse werkzaamheden en doelen. En dat hoeft niet meteen grootst.

Verwonder kaartjes

Wij hebben de VerwonderVaas, naast het koffiezetapparaat. Het zetten van een kop koffie duurt zo’n 30 seconden, meestal reden voor mensen om even op de mobiel te kijken. Maar wat als je nu even niet je telefoon pakt, maar een kaartje pakt uit de VerwonderVaas. Een kaartje voor jezelf. Of een kaartje voor een collega die ook staat te wachten op de koffie. Korte, krachtige vragen of opdrachten die je even uit de routine haalt en je laat stilstaan. Je laat verwonderen.

Geef een cijfer aan je energieniveau vandaag
Neem de volgende werkdag een andere route naar kantoor
Als je morgen wakker kon worden met een nieuwe kwaliteit welke zou dat zijn?
Vandaag ervaar ik de werkdruk als……

Tijd voor verandering; alles draait om mensen

Werk speelt een belangrijk onderdeel in ons dagelijkse leven. Maar werken we ook aan een goed leven? Werk draait uiteindelijk om mensen. Individuen met specifieke talenten, wensen, interesses en waarden. Wij geloven dat iedereen zelf moet kunnen bepalen welke plek werk in zijn leven inneemt. Alleen dan kunnen mensen een rol van betekenis spelen. Voor zichzelf en voor anderen.

Daarmee zetten we stap voor stap mensen centraal in organisaties. Doordat organisaties mensen en hun betekenis vooropstellen, verzamelen en verspreiden ze verhalen. Daarmee raken ze anderen en zorgen ze voor saamhorigheid en creativiteit. Wij vatten dit samen in 4 V’s voor RH: Vertellen, Verkennen, Verbinden en Verwonderen.

De 4 V's van eelloo

“Er zijn duizenden verschillende manieren waarop we ons leven kunnen leiden. En van vroegere beschavingen leren we dat onze vanzelfsprekende manieren om lief te hebben, te werken, te scheppen en te sterven niet de enige mogelijke keuzen zijn. We hoeven alleen maar de wonderbox van de geschiedenis te openen om verrassende nieuwe mogelijkheden voor de levenskunst te ontdekken. Laten ze onze nieuwsgierigheid wekken, onze fantasie prikkelen en ons handelen bepalen”. Roman Krznaric.

Onze Whitepaper ‘Van Human Resources naar Resources for Humans’

In onze whitepaper geven we onze toekomstvisie. We vertellen hierin hoe organisaties in een natuurlijk proces ruimte kunnen geven aan mensen. En hoe samen wordt gewerkt om meerwaarde te creëren en ambities te realiseren.

Nieuwsgierig?

We stellen je graag een vraag uit onze VerwonderVaas.

Hier heb je ons nummer:

088-100 47 77

Scroll to top