Volg de ontwikkelingen van de eelloo RH Playground!

Wie eelloo een beetje kent, weet dat we onszelf graag uitdagen. Als we ergens in geloven willen we het eerst zelf uitproberen, zodat we met een verbeterd concept onze klanten kunnen helpen. Binnenkort gaan we van start met de eelloo RH Playground. Hier lees je meer over wat het is. In deze nieuwe blogserie vertellen we iedere maand over wat we meemaken.

Wat is de RH Playground?

Eind 2017 schreven we een whitepaper waarin we onze missie publiek maakten om mensen meer centraal te stellen in organisaties. Dit noemen we van HR naar RH: niet meer naar mensen kijken als resources die moeten zorgen voor output, maar zorgen dat mensen zich van waarde voelen en ervaren dat werk er is voor de mensen. In een RH-organisatie komen mensen samen om te Vertellen, Verkennen, Verbinden en Verwonderen (de 4V’s). De organisatie waar mensgericht wordt georganiseerd noemen we de RH Playground. De organisatie is het speelveld en de mensen zijn de spelers. Mensen kennen hun eigen talenten en drijfveren en die van hun collega’s. Ze werken samen aan doelen waar ze zich eigenaar van voelen, verdelen met elkaar het werk en geven samen vorm aan de toekomst. Ook laten ze zichzelf regelmatig verrassen door buiten het werk inspiratie op te doen. In de RH Playground zijn de mensen gemotiveerd om samen waarde te creëren.

Stap voor stap naar een RH Playground

Hoe word je als organisatie een RH Playground? Die vraag hebben we onszelf gesteld. Hiervoor is tijd en aandacht nodig. Afgelopen jaren hebben we gewerkt aan de voorwaarden om te kunnen starten met de RH Playground. Zo hebben we bij eelloo een hoge mate van zelfregie. We hebben geen management, wel leiders die ruimte en vertrouwen geven. Daarnaast zijn we gewend om projectmatig te werken. We hebben geen vaste afdelingen of functies, mensen doen het werk dat bij ze past en wat waarde toevoegt, dat verandert dus regelmatig.

Vanuit deze basis maken we nu verdere stappen. We hebben acht spelregels in het leven geroepen die eelloo helpen om op dagelijkse basis mensgericht te organiseren. De spelregels richten zich zowel op het realiseren van de RH-cultuur als op de dagelijkse business. Dit betekent dat we dagelijks het werk met elkaar verdelen op basis van talent.  De spelregels hebben we vertaald naar verschillende spellen, interventies en activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden. Bijvoorbeeld: Een maandelijkse bijeenkomst waarin we de belangrijkste projecten bespreken en mensen iets vertellen over wat hen gelukkig maakt. Een sessie waarin we persona’s maken van onze belangrijkste klantgroepen. Een activiteit waarbij we onze missie verbeelden in een mooi kunstwerk. Gesprekken over ieders impact binnen eelloo. Een activiteit waarin we luisteren naar elkaars verhalen. Een fuck-up night waar we onze grootste blunders delen. Een verwonderweek waardoor iedereen weer helemaal geïnspireerd is.

Als eerste organiseren we een spelersmarkt waarin iedereen zijn eigen online poster maakt. Wat typeert de speler?, wat is zijn rol, expertise en talent? En vanuit welke betekenis doet ieder zijn werk?

Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan vanaf nu onze maandelijkse blog.

2 gedachten over “Volg de ontwikkelingen van de eelloo RH Playground!

  1. […] wij met manieren om onze organisatie betekenisvoller en mensgerichter te maken. In onze vorige blog hebben we al aangegeven dat we dit jaar starten met onze RH Playground. We zijn […]

  2. […] impactgesprekken passen heel natuurlijk in de RH methodiek en zijn inmiddels ook onderdeel van de RH Playground. De gesprekken zijn een middel om mensen hun persoonlijke waarden en betekenis centraal te stellen […]

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven