APQ-programma

Webinar 'Het Oriëntatieprogramma'

Het Oriëntatieprogramma bestaat uit  zeven stappen waardoor iemand niet alleen zicht krijgt op zijn verhaal en unieke toegevoegde waarde, maar waardoor hij ook actuele mogelijkheden verkent op de arbeidsmarkt. Het resultaat is een praktisch actieplan en krachtige online pitch dat iemand helpt bij zijn volgende loopbaanstap binnen zijn team, organisatie of op de arbeidsmarkt. De zeven stappen zijn als volgt:

Doelen stellen – Vertrekpunt, Omgaan met verandering en APQ-test.
Sta stil bij jezelf – Talent, drijfveren, Interesses, werkzaamheden
Jouw profiel – Reflectie op unieke toegevoegde waarde en profiel opstellen
De arbeidsmarkt – Intersectorale beroepen en actuele vacatures in de Arbeidsmarktverkenner
Actieplan – Wat heb je nodig en wat zijn je acties.
Presenteer jezelf – Aanvullen online persoonlijke pagina tot pitch
Tips en evaluatie – Praktisch informatie om te solliciteren

Het Oriëntatieprogramma - een casus.

In het artikel ‘eelloo casus: het Oriëntatieprogramma’ lees je over de ervaring van onze collega met de inzet van dit programma tijdens coaching-trajecten. Tijdens dit Webinar gingen we hier verder op in. Hoe kan het Oriëntatieprogramma worden ingezet bij loopbaanbegeleiding? Welke innovatieve tools zitten er in het programma, en wat kan iemand hier vervolgens mee?

Marieke en Anne namen Talent Experts mee in alle ins and outs van dit programma, waaronder de online presentatie, de arbeidsmarktverkenner en het volledige stappenplan. Dit programma  biedt van a tot z ondersteuning in coaching-trajecten. Bekijk hier de opname!

Scroll naar boven