verhalen

Webinar Performance Management: Van de wortel en de stok naar zinvolle gesprekken

Geen beoordelingsgesprekken meer

Al jaren ligt de traditionele gesprekkencyclus met haar plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprek onder vuur. De reden? Het ‘oude’ performance management is gebaseerd op het principe van de wortel en de stok. Mensen zouden gemotiveerd worden om goede prestaties te leveren door gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te bestraffen. Geen enkel onderzoek heeft echter kunnen aantonen dat dit werkt. En het leidt in de praktijk vooral tot zuchtende leidinggevenden en medewerkers.

Mensen uitdagen de beste versie van zichzelf te laten zien

Menig organisatie is daarom op zoek gegaan naar een alternatief. Want we weten inmiddels dat de meeste mensen graag vanuit zichzelf het goede willen doen. Medewerkers zijn dus eigenlijk al gemotiveerd om te presteren. Wat ze nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen? Autonomie in het werk, verbondenheid met collega’s, een rol die aansluit bij hun talenten en ambities, oprechte aandacht voor wie ze zijn, feedback en een eerlijke beloning.

Gooi nu het roer om!

Voor de organisaties die het roer nog niet hebben omgegooid biedt de huidige crisis eigenlijk een prachtige kans om de gesprekkencyclus alsnog te moderniseren. Waarschijnlijk moeten eerder gemaakte resultaat- en ontwikkelafspraken toch worden herzien. Het werken in teams is ineens nog relevanter geworden. Het werk vraagt andere skills van mensen. Door het thuiswerken verandert het zicht op elkaars werk. Autonomie wordt vergroot en onderlinge verbondenheid staat juist onder druk.

Op zoek naar hoe het anders kan? Bekijk ons gratis webinar

Collega’s Inge van Nispen en Quint Dozel gaven op 16 juni een webinar over hoe het anders kan. Hoe je medewerkers eigenaarschap geeft over hun talent, werk, inzetbaarheid en de gezamenlijke missie. Voer zinvolle gesprekken en vergroot je wendbaarheid in deze onzekere en complexe tijden. Kijk hier  het webinar terug voor concrete handreikingen (NB. Alleen de polls zijn niet terug te zien in het filmpje).

In de webinar zijn veel mooie vragen gesteld. We willen de komende weken op een aantal momenten nog wat verder ingaan op die vragen. Zo zijn er vragen gesteld over hoe je performance management en anders organiseren toepast in een operationele omgeving. Maar ook hoe je de gesprekkencyclus kunt veranderen in een grote organisatie of in een traditioneel aangestuurde organisatie.

Nieuwsgierig naar ons visiestuk ‘over Performance management? Je kunt het hier downloaden.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem gerust contact op Inge of met de collega’s van support via support@eelloo.nl of via 088 100 47 77.

Scroll naar boven